Spyshots

Porsche Panamera in het zuiden van Frankrijk

Wederom hebben wij nieuwe beelden van de Porsche Panamera. De vierdeurs coupé van Porsche ondergaat momenteel diverse testen in het warme zuiden van Frankrijk. Stukje bij beetje ontdoet Porsche de auto van zijn camouflage. De Porsche Panamera op deze foto´s toont een nog beter beeld van het uiteindelijke productiemodel.

In september vorig jaar lieten wij de allereerste spyshots zien van de Porsche Panamera. De vierdeurs coupé uit Zuffenhausen staat gepland voor 2009 en momenteel zijn de Duitsers druk aan het testen. De ontwerpfase heeft de fabrikant inmiddels voltooid, maar de ontwikkeling is nog in volle gang. Daarbij wordt stukje bij beetje meer zichtbaar van de vierdeurs sportauto. De camouflage is wederom minder dik en daardoor is zowel van het front als van de achterzijde relatief veel te zien. Het Porsche-DNA komt duidelijk naar voren en we zien kenmerken van de 911 en de Boxster/Cayman.

Voorjaar 2009
De officiële presentatie van Porsche´s vierde modellijn staat gepland voor de Autosalon van Genève in het voorjaar van 2009. Als grootste concurrent zien de Duitsers uiteraard de Mercedes CLS (AMG) en de toekomstige Aston Martin Rapide. Doel bij de ontwikkeling van de Panamera is het creëren van een echte sportauto, maar wel geschikt voor dagelijks gebruik. Zo zal de bagageruimte zeker 450 liter inhoud moeten hebben.

20.000 stuks per jaar
In tegenstelling tot de 911 en Boxster, maar net als de Cayenne zal de motor voorin komen te liggen. Er zal in eerste instantie de keuze zijn uit een drietal motoren. De eerste is een 3.5 liter zescilinder afkomstig van Volkswagen. De motor moet ongeveer 300 pk overbrengen op de achterwielen. De overige twee motoren komen uit Porsche´s eigen stal. De eerste is een direct ingespoten V8 met een vermogen van ongeveer 350 pk. Diezelfde motor zal ook worden voorzien van twee turbo´s en levert dan 560 pk. Om de concurrentie echt de baas te kunnen zijn wordt vermoedelijk ook de tiencilinder uit de Carrera GT in de Panamera geleverd. Met 700 pk op de achterwielen moet dat het absolute paradepaardje zijn. Jaarlijks wil Porsche 20.000 stuks van de Panamera verkopen.

Gerelateerde artikelen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.