Spyshots

Test-prototype Jaguar XF

In Detroit presenteerde Jaguar de spannende conceptcar C-XF. Al direct werd meegedeeld dat de C-XF een voorbode is voor een compleet nieuwe Jaguar. Dat model komt eind 2007 als XF op de markt en volgt de S-type op.

Nadat Jaguar de C-XF in Detroit presenteerde is meteen begonnen met testwerkzaamheden op de openbare weg. Nadat er al eerder dit jaar een prototype van de XF in Duitsland werd betrapt kon onze fotograaf ook in Scandinavië de XF op de gevoelige plaat leggen. Bovendien werd de XF bijgestaan door een S-type die daardoor zij-aan-zij konden worden gefotografeerd.

Camouflerende jas
Het prototype dat in het noorden van Scandinavië betrapt werd is voorzien van een dikke camouflerende jas. Het front en de achterzijde zijn zwaar ingepakt om de details te verbergen. Ondanks dat kunnen we duidelijk zien dat de daklijn minder coupé-trekjes heeft en dat de achterlichten, spiegels en deurgrepen verschillen ten opzichte van de conceptcar.

6- en 8-cilinders
Nog dit jaar zal Jaguar de XF officieel onthullen. Als het model op de markt komt zal Jaguar 6- en 8-cilinder motoren gaan leveren. Tevens zal de 2.7 liter V6 dieselmotor tot de opties behoren.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.