Spyshots

Zevenpersoons Kia SUV: Mesa

Kia zal eind 2008 met een zevenpersoons SUV op de markt komen. De nieuwe SUV van de Koreanen is groter dan de Sorento en deels gebaseerd op de Mesa conceptcar uit 2005. De Mesa heeft de afmetingen van bijvoorbeeld de Land Rover Range Rover en Audi Q7.

Op de North American International Auto Show in januari 2005 presenteerde Kia de conceptcar KCD-II alias Mesa. De conceptcar was duidelijk ontworpen voor de Amerikaanse markt en is met zijn 22 inch lichtmetalen wielen, enorme wielbasis van 2,95 m en het zespersoons interieur een SUV van formaat. Daarmee was de conceptcar een flinke slag groter dan de Sorento. Destijds al werd aangegeven dat de conceptcar een blik in de toekomst van Kia geeft. Dat blijken geen loze woorden, want de Mesa gaat er ook daadwerkelijk komen.

Ruimte voor een V8
Deze allereerste spyshots van de nieuwe SUV van de Koreanen bevestigen de komst van het model. Aangezien de eerste wintertesten met de Mesa inmiddels in gang zijn gezet betekent dat ook dat de auto niet al te lang meer op zich laat wachten. Vermoedelijk al over een jaar (begin 2008) zal de Mesa zijn werelddebuut beleven. De auto zal niet alleen voor de Europese, maar ook voor de Amerikaanse markt worden gebouwd. Kia laat dan ook weten dat er plaats is voor een V8. Of die er daadwerkelijk gaat komen is nog de vraag, maar de mogelijkheden zijn er. In ieder geval zal de 3,5 liter zescilinder uit de Sorento in de Mesa komen te hangen.

Drie zitrijen
Het interieur van de Mesa zal plaats bieden aan zeven personen. Daarmee heeft Kia een regelrechte concurrent voor de uit eigen huis komende Hyundai Veracruz die onlangs werd gepresenteerd. Aan de afmetingen te zien is de Mesa een grote SUV die dan ook voldoende mogelijkheden biedt voor een veelzijdig interieur.

2008
Zoals gezegd zal de Mesa in 2008 worden gepresenteerd. Het model zal tegen de zomer van 2008 leverbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd

Autonieuws
Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.