Spyshots

Nu al een nieuwe Kia Picanto?!

Geloof ons, het was moeilijk om te bepalen welke auto dit is. We hebben lang getwijfeld of het de nieuwe Kia Picanto of de nieuwe Hyundai Atos zou zijn. Maar we zijn eruit. Het is de nieuwe Kia Picanto en die komt opvallend snel!

Kia heeft een gat in de markt gevonden. De compacte en voordelige Picanto is een waar succesnummer. Het is dan ook opvallend dat het model binnenkort al een opvolger gaat krijgen. Het compacte karretje is sinds 2004 op de markt en daarmee nog geen drie jaar oud. Een facelift zou dan ook meer voor de hand liggen. Met die gedachte in het achterhoofd begonnen wij dan ook te twijfelen. De Hyundai Atos is immers wel aan vervanging toe. Maar het prototype op de foto´s wordt vergezelt door het huidige model van de Picanto en bovendien lijken de modellen zeer veel op elkaar. Na wat navraag bij doorgaans welingelichte bronnen kunnen we echter nu met zekerheid stellen dat dit de nieuwe Picanto is.

IAA Frankfurt 2007
Als de Kia Picanto in het najaar van 2007 op de IAA in Frankfurt debuteert is het model vier jaar oud. Een half jaar later zal de Picanto bij de dealers staan. Kia wil blijkbaar geen risico lopen dat de verkopen van de best-seller in gaan storten en komt dan ook tijdig met een nieuweling. Verwacht dat de motoren wat krachtiger worden, het interieur qua materiaalkeuze is verbeterd en dat het onderstel meer is aangepast op de Europese automobilist.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Kia Picanto (incl. prijzen)

Autonieuws
Vernieuwde Kia Picanto ook al voorzien van prijzen
> Artikel lezen

Verjongingskuur voor Kia Picanto aanstaande

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Picanto al gepresenteerd in schetsen

Autonieuws
> Artikel lezen

GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto

Autonieuws
GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.