Spyshots

Chevrolet Corvette

Super-Corvette met 650 pk op komst

De geruchten over een supersnelle Corvette beginnen steeds duidelijker te worden. In 2005 al doken er prototypes op van een getunede Corvette die testronden aan het rijden was op de Duitse Nurburgring. Nu werd er ook in de VS een uitgedost exemplaar betrapt.

Super-Corvette met 650 pk op komst
Het mag dan misschien lijken dat dit een gewone Corvette Z06 is, maar onze fotograaf weet wel beter. Hij hoorde duidelijk dat de V8 in deze Corvette werd bijgestaan door een supercharger. En de bobbel op de motorkap bevestigd dat vermoeden. De 6.2 liter V8 van Corvette moet dankzij een supercharger maar liefst 650 pk over brengen op de achterwielen. In ongeveer 3,5 seconden moet dit model vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten. Daarmee zal deze Corvette tot één van de snelste productieauto´s ter wereld behoren.

GM´s Performance Center
Om het vermogen zo goed mogelijk tot z´n recht te laten komen zal de carrosserie voor een deel opgebouwd zijn uit carbon. Door dit lichte maar supersterke materiaal wordt de vermogens-/gewichtsverhouding verder verbeterd en dat komt de prestaties ten goede. Dit speciale model zal worden gebouwd bij GM´s Performance Center in Wixom, Michigan. Jaarlijks zullen er tussen de 1.500 en 2.000 exemplaren worden gebouwd.

Naamgeving onbekend
Maar voordat het zover is heeft deze Super-Corvette nog een relatief lange weg te gaan. Niet eerder dan eind 2008 wordt het model in productie genomen. Over de naam wordt nog steeds alleen maar gespeculeerd. Namen als Z07, Blue Devil, Corvette SS en Stingray doen de ronde. Wat het ook moge worden, deze Super-Corvette is het ultieme voorbeeld van een Amerikaanse spierbundel!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Super-Corvette met 650 pk op komst
Super-Corvette met 650 pk op komst
Super-Corvette met 650 pk op komst

Zoeken

Merk- & modeldossiers