Spyshots

Nieuwe Mercedes C-klasse bijna ongecamoufleerd

Hij draagt nog maar een klein camouflagejasje, deze C-klasse. Het moge dan ook duidelijk zijn dat Mercedes het model bijna klaar heeft. Begin 2007 presenteren de Duitsers de nieuwe C-klasse als wereldprimeur op de Autosalon van Genève.

Deze foto´s zijn de beste foto´s die er op dit moment zijn van Mercedes´ nieuwe C-klasse. Het prototype op de foto´s reed samen met het huidige model een aantal testronden. De verschillen zijn duidelijk zichtbaar. De C-klasse is in alle opzichten gegroeid. Vooral het design doet minder denken aan een kleine E-klasse. De nieuwe C maakt een veel meer volwassen indruk. Bovendien geven de strakkere lijnen de C-klasse een sportiever aangezicht.

Sedan, Estate, Coupé & Cabriolet
Zoals gezegd zal het model in het voorjaar van 2007 debuteren. Na de officiële presentatie op de Autosalon in Genève zal Mercedes het model kort daarna de showrooms binnen rijden. Een half jaar later zal ook de Estate volgen. Dit model staat gepland voor het einde van 2007. Behalve de sedan en stationwagon zullen er ook een coupé en een cabriolet volgen. Uiteraard zullen die onder de naam CLK worden gepositioneerd.

Motorengamma
Het motorengamma zal zeer uitgebreid zijn. Het instapmodel is de viercilinder 1.8 liter motor waarvan het vermogen per type zal variëren van 150 tot 190 pk. Verder zien we een 2.5 en 3.0 liter V6 met respectievelijk 210 en 270 pk. Echt lekker is natuurlijk het topmodel dat wordt gevormd door de AMG-versie. Om concurrentie te kunnen bieden aan de Audi RS4 en nieuwe BMW M3 verwachten wij dat de C-klasse AMG niet minder dan 400 pk zal overbrengen op de wielen. Uiteraard zorgt een V8 voor die krachtopwekking. Zeer belangrijk voor de C-klasse is uiteraard het dieselgamma. De nieuwe 3.0 liter dieselmotor zal dan ook in de C-klasse worden geleverd.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.