Spyshots

Porsche Cayenne en Cayenne Turbo

Het is al lange tijd geen geheim dat er een facelift voor de Porsche Cayenne op stapel staat. Al lange tijd zien we gecamoufleerde prototypes in alle delen van de wereld bezig met testwerkzaamheden. In de buurt van de Duitse Nürburgring werden zowel de Cayenne als de Cayenne Turbo gespot.

Porsche is het complete modellengamma aan het vernieuwen en uitbreiden. Sinds de komst van de Cayenne in 2002 is er bij Porsche veel veranderd. De nieuwe 911-serie is langzaam maar zeker uitgegroeid tot een volwaardig modellengamma, de Cayman is erbij gekomen en bovendien is de SUV Cayenne tot een enorm succes uitgegroeid. Het gaat goed met Porsche, heel erg goed zelfs! Maar om die resultaten ook zo positief te houden is het nodig om diverse vernieuwingen door te voeren. Aangezien de Cayenne begin 2007 alweer zijn vijfde levensjaar ingaat wordt het nodig tijd om dit model te faceliften.

LED-verlichting
De Duitse Nürburgring is het testterrein voor vele autofabrikanten, zo ook voor Porsche. Zowel een gewone Cayenne als een Cayenne Turbo werden daar op de gevoelige plaat gelegd. De foto´s laten voor het eerst duidelijk zien wat de nieuwe Cayenne´s kenmerkt. Het plaatwerk is grotendeels gelijk gebleven, maar de voor- en achterzijde van de SUV zijn aangepakt. Aan de voorzijde zien we scherper gesneden koplampen en een dikkere uitstraling. De achterzijde heeft ook gewijzigde luchtunits en een compleet nieuwe achterbumper. Het grote verschil tussen de Cayenne en Cayenne Turbo is zichtbaar aan de voor- en achterbumper. Opvallend zijn de horizontaal gemonteerde LED-lampjes die de turbo krijgt. Deze zien we ook bij de 911 Turbo.

Januari 2007
Nu de marktintroductie van de Cayenne steeds dichterbij komt verwachten wij de komende maanden meer informatie over de modellen. Begin 2007 staat de vernieuwde Cayenne op de NAIAS in Detroit. Niet veel later verwachten wij het model bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.