Spyshots

Compleet nieuwe Renault Twingo nog niet klaar

Het wordt zeker 2007 voordat Renault ons de compleet nieuwe Twingo laat zien. In het warme zuiden van Frankrijk werd Renault´s testteam met de nieuwe Twingo betrapt. Het model is voorlopig nog niet klaar en rijdt dik ingepakt door de Zuid-Franse bergen.

Sinds enkele jaren staat Carlos Ghosn aan het hoofd van Renault. De wonderdokter heeft Nissan inmiddels een nieuwe ´injectie´ gegeven en is ook druk bezig om van Renault een zeer succesvol merk te maken. Ghosn laat geen auto in productie gaan waarvan hij zeker is dat het een succes gaat worden. Om die reden ook heeft hij de ingenieurs en ontwerpers van Renault - ongeveer twee jaar geleden -teruggestuurd. Zij hadden de nieuwe Twingo klaar, maar moesten overnieuw beginnen. De auto was veel groter, luxueuzer en bovendien ontbrak het karakter dat zo kenmerkend is voor de Twingo. Daarmee kwam de auto volgens Ghosn te dicht in de buurt van de Clio. Dat was niet de bedoeling. Kijken we naar de huidige Twingo dan is in geen enkel opzicht te zien dat het model is afgeleid van de Clio. Datzelfde heeft Ford met de Ka, wat een afgeleide is van de Fiesta. Hoe dan ook, bij Renault is men overnieuw begonnen.
 
Opvallend model
Uiteraard zal de nieuwe Twingo in alles gaan groeien en is het huidige model heel hard toe aan vernieuwing. De huidige Twingo stamt uit 1993 en is in de tussentijd dan misschien meerdere malen gefacelift, technisch gezien is het een oud model. In 2007 zal Renault de nieuwe Twingo presenteren op de Autosalon van Genève. De auto zal veel overeenkomsten hebben met de Twingo Concept die Renault in Parijs presenteerde. Wat in ieder geval vast staat is dat de Twingo - net als zijn voorganger - een opvallend model zal worden.

Gerelateerde artikelen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Renault’s nieuwe pocket rocket, de Twingo RS

Spyshots
Renault Twingo RS
> Artikel lezen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.