Spyshots

Fransen gaan off the road: Peugeot SUV

Dit zijn de allereerste spyshots van een SUV van Peugeot. De Fransen hebben enige tijd op zich laten wachten maar zullen spoedig in de velbevochten markt van de SUV´s gaan stappen. De SUv gaat vermoedelijk 7007 heten en wordt in 2007 gepresenteerd.

In het najaar van 2005 presenteerde Mitsubishi de compleet nieuwe Outlander op de Tokyo Motor Show. De Japanse autofabrikant staat al sinds jaar en dag bekent om haar expertise op het gebied van terreinauto´s en SUV´s. Niet voor niets koos PSA (Peugeot / Citroen) voor Mitsubishi al partner voor de ontwikkeling van hun SUV. Eerder al werd aangekondigd dat beide Franse merken met een SUV op de proppen zullen komen, maar er was nog maar weinig concreets bekend. Ja, de basis zal worden gevormd door de Outlander maar ook dan blijf het gissen naar een verdere creatieve invulling.

Zuid-Frankrijk
Maar nu zijn er de eerste foto´s van een prototype. In het warme Zuid-Frankrijk werd dit prototype, dat geheel met camouflage is bedekt, door onze fotograaf betrapt. De foto´s onthullen weinig details, maar geven wel in grote lijnen aan hoe Peugeot´s SUV eruit zal komen te zien. Daarbij is duidelijk gebruik gemaakt van een Japanse basis, maar het eigen gezicht zal Peugeot zeker niet achterwege laten.

Benzine- en dieselmotor
Motorisch zal de 7007, zoals de SUV vermoedelijk door het leven zal gaan, worden voorzien van PSA en Mitsubishi motoren. De 2.4 liter benzinemotor is goed voor 170 pk en afkomstig uit Japan. Uiteraard komen de dieselmotoren uit eigen huis. De 2.0 liter HDi (136 pk) wordt zeker leverbaar en vermoedelijk zal er ook een V6 dieselmotor komen. Qua positionering komen de Peugeot 7007 en de Citroen C9(?) als concurrenten van onder andere de Hyundai Tucson en Kia Sportage op de markt.

 

Gerelateerde artikelen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.