Spyshots

Snelle Jaguar XKR´s betrapt

Jaguar heeft voor het einde van dit jaar twee snelle XKR´s op het programma staan. Zowel de XK Coupé als de XK Convertible zullen worden gepresenteerd als snelle R-versies. Bovendien is Jaguar aan het broeden op een nog snellere XKR-R.

Net als bij de vorige XK zal Jaguar ook voor de huidige generatie XK met een snelle R-variant komen. Onder de motorkap ligt de supercharged 4.2 liter V8. Deze zal in de XKR niet minder dan 400 pk leveren. Dat moet genoeg zijn om in een seconde of vijf vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Uiterlijk zullen de XKR Coupé en XKR Convertible herkenbaar zijn aan de enorme lichtmetalen wielen, grille met aluminium gaas en een subtiele spoiler op de achterklep. Verder zal het interieur worden voorzien van sportieve details en spreken de typeplaatjes op de auto voor zich.

XKR-R en dieselmotor
Naast deze snelle XKR´s zal Jaguar naar alle waarschijnlijkheid ook met een XKR-R komen. Dit model moet de concurrentie aan kunnen gaan met de Mercedes SL AMG en de BMW M6. Onder de motorkap zal een 500 pk sterke V8 komen te liggen. Daarnaast rond Jaguar het modellengamma van de XK aan de onderkant af met een 200 pk sterke zescilinder dieselmotor. Ook een 260 pk sterke V8 zal leverbaar worden.

Duits testcentrum
Op dit moment is Jaguar met de laatste testwerkzaamheden. De beide XK´s werden betrapt op de openbare weg in Duitsland vlakbij het testcentrum van Jaguar. Eind dit jaar - waarschijnlijk in Parijs - zullen de XKR Coupé en XKR Convertible worden onthuld.

Gerelateerde artikelen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.