Spyshots

Audi TT Coupé bijna klaar

Nog dit jaar staat de nieuwe Audi TT bij de dealers, en zo komt ie eruit te zien. Onze fotografen betrapten deze TT Coupé tijdens één van de laatste wintertesten in het koude en besneeuwde noorden van Zweden.

Eerder al konden wij u foto´s tonen van de TT Coupé en TT Roadster. Audi kwam zelf ook al met een eerste foto van de voorzijde van de TT Coupé. Deze teaser toont de TT recht van voren in een donkere studio. Ondanks dat we hierdoor de voorkant goed kunnen zien, mist de achterkant nog. Begin april zal Audi de nieuwe TT Coupé presenteren, maar wij hebben alvast een paar exclusieve foto´s.

Spoilertje
Op de foto´s is duidelijk te zien dat de TT een geëvolueerd model is. De bestaande TT is duidelijk als basis gebruikt. Toch heeft Audi er een veel moderner model van weten te maken. De single-frame grille en scherpe koplampen geven het front een sportief aanzien. De achterkant is nog moeilijk te herkennen. Audi heeft hier nog flik wat tape overheen geplakt waardoor de lijnen van de achterlichten verscholen blijven. Wel goed te zien is de uitschuifbare achterspoiler. Audi zal deze ongetwijfeld gemonteerd hebben om problemen te voorkomen zoals die met de introductie van de huidige generatie TT ontstonden. De auto had behoorlijk wat stabiliteitsproblemen en om dit op te lossen monteerde Audi een spoilertje op de achterkant.

Meer binnenruimte
Volgens betrouwbare bronnen is de TT flink gegroeid. Dat heeft voornamelijk een positief effect gehad om de interieurruimte achterin en de inhoud van de kofferruimte. Bovendien hebben de gegroeid buitenmaten een positief effect op de dakconstructie van de Roadster. Doordat de auto langer is dan zijn voorganger kan het dak een mooiere vorm krijgen. Naast de TT Roadster komt Audi tevens met een driedeurs Shooting Brake. Deze auto zal duidelijke overeenkomsten gaan vertonen met de in Tokyo gepresenteerde Shooting Brake Concept. Waar Audi dit model precies zal gaan positioneren is nog niet bekend.

Motoren en RS-versie
Qua motoren zal Audi vier- en zescilinders gaan leveren. De instapper is de ongeblazen 2.0 liter FSI. Daarboven vinden we de 2.0 TFSI. Het topmodel is de 3.2 liter zescilinder met een vermogen van 250 pk. Standaard zullen alle uitvoeringen profiteren van Quattro permanente vierwielaandrijving. Een dieselmotor staat eveneens op stapel. Verder zal er ook een RS komen. Deze supersnelle TT moet de concurrentie aangaan met de BMW Z4 M Coupé.

Nog dit jaar bij de dealers
In oktober zal de nieuwe TT op de Autosalon van Parijs zijn werelddebuut beleven. De eerste kopers zullen nog voor het einde van het jaar hun nieuwe TT in ontvangst kunnen nemen.

Gerelateerde artikelen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Abt pompt Audi TTS op tot 370 pk

Tuning & styling
Abt TTS
> Artikel lezen

Visueel verlekkeren: Audi TT clubsport turbo concept

Fotogalleries
Audi TT clubsport turbo concept
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.