Spyshots

Het Chinese merk Chery komt naar Europa

De Chinese autofabrikant Chery is hard bezig een modellengamma op te bouwen dat ook geschikt is voor de Europese markt. Zo werd in Duitsland deze Chery MPV betrapt die onderweg was naar Ford Transmissions.

Chery is geen onbekende meer in autoland. De Chinese autofabrikant kwam de afgelopen tijd behoorlijk in het nieuws door de vele klonen die zij produceren. De Chinese terreinauto LandWind mag dan lijken op de Opel Frontera bij Chery hebben ze modellen die lijken op de Daewoo/Chevrolet Matiz en Toyota RAV4. Bovendien zijn vele modellen technisch gebaseerd op Europese auto´s. Opvallend daarbij is dat de techniek relatief oud is. Zo werd er kort geleden een model gepresenteerd dat technisch op het onderstel van de Golf II staat. Aangezien we inmiddels bij de vijfde generatie van de Golf zijn aanbeland is die techniek achterhaald.
 
Europese leveranciers
Toch wil Chery voet aan wal gaan zetten in Europa. De MPV die te zien is op de foto´s werd betrapt in Duitsland. De auto was onderweg van een leverancier naar Ford Transmissions. Het lijkt er dus op dat Chery zaken gaat doen met grote Europese (Duitse) leveranciers. Bovendien wil de fabrikant ook auto´s gaan bouwen in Europa. Daarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld Polen en Roemenië.
 
2007 naar Europa
Er is maar weinig bekend over de Chery MPV. Dat de auto naar Europa zal komen lijkt vrij zeker aangezien de MPV in Europa (gedeeltelijk) wordt ontwikkeld. Wij verwachten dat Chery uiterlijk in 2007 naar Europa zal komen.

Gerelateerde artikelen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.