Spyshots

Compleet nieuwe Jaguar S-type in 2007

In 1999 kwam de S-type het gamma van Jaguar versterken. De verkoopresultaten vallen helaas tegen en Jaguar zal met het nieuwe model flink moeten scoren. Het eerste prototype is inmiddels op de gevoelige plaat gelegd.

Jaguar scoort niet zo goed als het merk graag zou willen. De verkopen van de ´kleine´ Jaguars, de S-type en X-type vallen zwaar tegen. Ondanks de komst van dieselmotoren in de modellen van Jaguar wil het merk nog steeds niet dat succes behalen dat nodig is voor continuïteit.
 
Prototype
In 2007 zal Jaguar een compleet nieuwe S-type presenteren. Nabij de Nürburgring heeft Jaguar een testcentrum waar dit prototype werd betrapt. Het betreft een S-type van het huidige type met onderhuids nieuwe techniek. Ook de neus is nieuw en herbergt het nieuwe koelsysteem en een nieuwe motor. Door op deze manier te testen kan Jaguar nog veel geheim houden van haar nieuwe model.
 
Compleet nieuw gezicht
Toch krijgen we - ondanks het vele camouflagemateriaal - een klein beetje meer zicht op het nieuwe gezicht van de S-type. Waarschijnlijk gaat Jaguar afstappen van haar retro-styling en met de S-type een compleet nieuw design presenteren. De grille loopt diep door in de voorbumper en de koplampen zullen wat scherper van vorm zijn. De nieuwe S-type krijgt een agressiever gezicht.
 
Doorontwikkeld platform
Onderhuids zal Jaguar waarschijnlijk niet kiezen voor het platform van de nieuwe XK en XJ, maar voor een doorontwikkeld onderstel van de huidige S-type. Dit scheelt maar liefst een half jaar in de ontwikkeling van het nieuwe model. Jammer genoeg krijgt de S-type daardoor ook geen aluminium onderstel zoals dat bij de XK en XJ wel het geval is.
 
Begin 2007
Begin 2007 zal de nieuwe S-type worden gepresenteerd. Bovendien zal er een Estate-variant komen om concurrentie te kunnen bieden aan de A6 Avant en 5-serie Touring.

Gerelateerde artikelen

Superexclusieve Jaguar XE SV gemist? Arden biedt soelaas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Dieselmotor van Jaguar S-type getuned

Tuning & styling
Dieselmotor van Jaguar S-type getuned
> Artikel lezen

Jaguar S-type met 2.7 V6 dieselmotor

Autonieuws
Jaguar S-type met 2.7 V6 dieselmotor
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.