Spyshots

Volkswagen Polo met hybrideaandrijving

Om het brandstofverbruik – en daarmee de uitstoot van schadelijke stoffen – terug te dringen komt de ene na de andere autofabrikant met een hybridemodel. Zo ook Volkswagen.

Op de IAA in Frankfurt presenteerden vele autofabrikanten hun plannen voor een hybride-auto. Volkswagen topman Pischetsrieder liet een jaar geleden weten een afkeer te hebben tegen hybridemodellen. Volgens hem waren de voordelen veel kleiner dan wordt beweerd. Hij was van mening van de productie van de enorme accu’s – die nodig zijn voor de aandrijving van de elektromotor – dusdanig veel energie kost dat daarmee maar weinig rendement wordt behaalt.
 
Touran Hybrid in 2010
Dat ook de Volkswagen Groep niet onder een hybridemodel uit kan kan blijkt wel. Audi presenteerde een Q7 Hybrid conceptcar en Porsche liet weten nog dit decennium met een Cayenne Hybrid te komen waarbij Volkswagen de ontwikkeling begeleidt. Volkswagen zal daarbij niet achterblijven. Het merk kondigde eerder al aan een Touran Hybrid te ontwikkelen. De auto moet voor 2008 klaar zijn en wordt ontwikkeld in samenwerking met het Chinese Shanghai Automotive. De Touran’s zullen dienst doen tijdens de Olympische Spelen welke in 2008 in Peking worden gehouden. In 2010 zal de Touran Hybrid in serieproductie gaan.
 
Polo Hybrid
Deze spyshots tonen de eerste testwerkzaamheden met een Polo Hybrid. Op de achterkant is een typeplaatje ‘TDI’ te zien. Dit kan een afleidingsmanoeuvre zijn, maar kan ook betekenen dat Volkswagen werkt aan een hybrideauto met dieselmotor. Op dit moment is er nog geen hybrideauto met dieselmotor op de markt. Volkswagen zou daarmee – tot nu toe – de eerste autofabrikant kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Polo kent nauwelijks geheimen meer

Spyshots
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni

Autonieuws
Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.