Spyshots

Ford Mondeo Wagon

Ford Mondeo onder het mes

Wie op vakantie gaat, ziet wat. Dat blijkt wel uit de meerdere mailtjes in onze inbox, voorzien van foto's van een her en der bestickerde Ford Mondeo Wagon. Tja, dat krijg je wanneer je als autofabrikant Oostenrijk als testlocatie kiest.

Ford Mondeo onder het mes
In de Alpenstreek is het momenteel gezellig druk. Niet alleen met Nederlandse vakantiegangers, ook diverse autofabrikanten zijn er momenteel druk aan het testen. Ford is er daar één van, en de Mondeo vormt het lijdende voorwerp. Een facelift staat namelijk op stapel, maar volgens insiders volgt de lancering daarvan pas in 2019. Eventjes geduld dus nog.

Bijtrekken

Een facelift voor de Mondeo komt als geroepen nu zowel de Fiesta als Focus een compleet nieuwe generatie zijn ingegaan. Als vlaggenschip kan de Mondeo zodoende niet achterblijven. Aan de buitenzijde verwachten we niet al te grote veranderingen, ook om te voorkomen dat bestaande rijders het gevoel te geven dat ze nog altijd best een bijtijdse auto rijden. Bovendien oogt het exterieur sowieso nog fris.

Hoe anders is dat binnenin. Wat interieur betreft oogt de Mondeo ineens nogal gedateerd ten opzichte van de nieuwe Fiesta en Focus. Hoe de Amerikanen hiermee omgaan bij de gefacelifte Mondeo is koffiedik kijken. Er is welhaast een compleet nieuw dashboard nodig om de Mondeo weer in lijn te krijgen. Maar of Ford daartoe bereid is…?

Tweede 3-pitter

Een minder grote, maar zeer zeker interessante ingreep is het toebedelen van de nieuwe 1.5 Ecoboost aan de vernieuwde Mondeo. Dat is niet langer een vier- maar een driecilinder. Het blok debuteerde onlangs in de Fiesta ST en levert daarin 200 pk. Een vermogen dat de Mondeo niet zou misstaan, maar voor de gemiddelde koper iets te veel van het goede zal zijn. Reken zodoende ook op een versie met 150 pk, zoals in de Focus. De kleine 1.0 liter Ecoboost met 125 pk blijft gewoon aan als instapper.
Redactie
Door Redactie
Ford Mondeo onder het mes
Ford Mondeo onder het mes
Ford Mondeo onder het mes
Ford Mondeo onder het mes
Ford Mondeo onder het mes
Ford Mondeo onder het mes

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers