Spyshots

Vreemde eend: Skoda Kodiaq RS

Op sportiviteit beluste SUV's. De spoeling daarvan is dun. Elke nieuwkomer is daardoor welkom. Maar zo'n Skoda Kodiaq?! Dat verwacht je gewoonweg niet. En toch is die naar je onderweg. Deze foto's bewijzen het.

Er is geen logo op dit prototype te vinden die erop wijst. En toch weten insiders het zeker: hier gaat de sportiefste Kodiaq, de RS. Is het de brandweerrode kleur dan die dit verklapt? Had gekund. Maar de grotere wielen, potige remmen en dito uitlaten doen dat eerder. Daar komt bij dat Skoda onlangs een fototeaser de wereld instuurde waarbij het hint naar het model. Vanuit een garage nabij de Nürburgring.

Dieselkracht
De enorme, normaliter juist zo aaibare Skoda Kodiaq op hardloopschoenen; het kost wennen. Je verwacht het immers niet. En het gerucht dat de auto niet met een potige benzine, maar een dieselmotor is voorzien helpt ook niet echt.

Het zou gaan om de dubbel geblazen 2.0 TDI bekend uit de Volkswagen Passat en Tiguan, goed voor 240 pk. Klopt dit, dan ontbreekt het de Kodiaq RS in elk geval niet aan (trek)kracht. We zijn benieuwd hoe Skoda deze opmerkelijke combinatie sportief heeft weten te krijgen. Wordt vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Skoda's honger naar SUV's nog niet gestild

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-

Autonieuws
Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-
> Artikel lezen

Skoda presenteert opgeruigde Kodiaq Scout

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu officieel: Skoda Vision E Concept annex Kodiaq Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.