Spyshots

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Gerben Witten17 april 2018

We beschreven het vorige week al: het doek is nog maar net van de nieuwe Focus getrokken of men droomt al van snellere versies. Bij Ford niet minder zoals je ziet op deze kersverse spyshots. Dit is namelijk de nieuwe Focus ST!

Photoshopper X-Tomi Design maakte onlangs deze computerillustraties op basis van de burgermansuitvoering van de nieuwe Focus en de meeste recente ST- en RS-modellen. En, zat hij dichtbij denk je? De wielen wijken af, maar die komen dan ook van de laatste ST-generatie. Ford (her)gebruikt ze gewoon ook voor testdoeleinden.

Tevens opvallend zijn de twee uitpijpen bij dit testmodel, aan elke zijde eentje. Of dit blijvend is, is nog onduidelijk. Zo ja, dan keert Ford terug naar de allereerste ST en waren de centrale, trapeziumvormige uitlaten van de tweede generatie een eenmalige oefening. Trekhaak-fabrikanten en -liefhebbers zullen daarvoor dankbaar zijn.

275 pk?
Wat er onder de kap van de nieuwe Focus ST komt is slechts gissen nog. Verder dan 250 pk heeft het sportmodel het tot dusver niet geschopt. Een tiental peekaa's erbij zou leuk zijn, ook omdat de concurrentie op dit vlak ook niet stil zit. Bovendien is die ruimte er omdat de RS ruimschoots boven de 300 pk zit. En dan minstens 200 pk voor de ST Diesel, mits die überhaupt terugkeert nu diesels al meer in ongenade aan het vallen zijn. De terugkeer van de ST Wagon is aannemelijker.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford slaat met design Focus nieuwe weg in

Autonieuws
Ford slaat met design Focus nieuwe weg in
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus wil verrassing blijven

Spyshots
> Artikel lezen