Spyshots

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Volkswagen is gestart met het in het openbaar testen van de nieuwe Golf. De achtste generatie staat op de rol van 2019, hoewel je 'm pas in de tweede helft van dat jaar hoeft te verwachten.

De Golf VII stamt uit 2012 en werd een jaar geleden gefacelift. In de staart van 2019 is dus een prima moment om een opvolger te presenteren. Anderzijds, Volkswagen geeft hiermee minstens een jaar het voordeel aan Ford, dat vanaf aankomende herfst al een gloednieuwe Focus heeft.

Lange wielbasis
Kenners hebben het al lang gezien: feitelijk valt er nog niet veel nieuws aan dit prototype te onttrekken. Het gaat hier namelijk om een zogeheten 'mule', een testmodel met de koets van een bestaand model, in dit geval generatie zeven. Wel valt daaraan op dat de wielbasis nogal buiten proportie lang is, wat erop kan duidelijk dat Volkswagen hiervoor kiest om meer leefruimte in het interieur te creëren. Of de Golf VIII ook in totale lengte (en breedte) groeit is nog koffiedik kijken.

Audi A8 taferelen
Vanbinnen is nog duidelijker te zien dat het hier nadrukkelijk om een prototype gaat. Geinig is de transmissiepook à la Audi A8. Verwacht 'm echter niet direct in het productiemodel. Toch zullen er wel degelijk A8-taferelen aan de orde zijn. Zo zal ook de nieuwe Golf nog wat meer autonomer zijn dan voorheen. Nu kan de Golf zichzelf al behoorlijk eigenhandig door het verkeer loodsen dankzij systemen als Traffic Jam Assist in combinatie met rijstrookassistentie en adaptieve cruise control.

Hoogspanning
Verder kun je een beginnetje naar totale I.D. verwachten, het veelbelovende elektro-offensief van Volkswagen. Motoren zullen worden gekoppeld aan een krachtige 48 Volt-accu en (plug-in) hybridemodellen staan tevens op stapel. Een volledig elektrische Golf wordt niet uitgesloten, maar is tevens niet zeker. Volkswagen heeft immers al laten weten te werken aan een elektrische middenklasser, als volwaardig lid van de eerdergenoemde I.D.-familie.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning

Tuning & styling
RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.