Spyshots

Sneeuwpret voor langere BMW 3-serie

Vanochtend het (treurige) nieuws gelezen over de M3? Zo ja, dan weet je ook dat enige troost onderweg is in de vorm van een geheel nieuwe 3-serie (met rond 2020 een M-variant daarop). Onze fotografen hebben het belangrijkste model van BMW voor de komende jaren zopas gespot in het sneeuwrijke hoge noorden.

Als we de laatste berichten moeten geloven moet de geheel nieuwe BMW 3-serie komend najaar klaar zijn voor z'n onthulling. Oftewel, dat duurt niet bijster lang meer, maar dat zie je niet af aan de prototypes. Die zitten nog flink in de camouflage namelijk.

Niettemin schemeren de contouren van de auto al wel door, en daaruit valt op te maken dat BMW voortborduurt op het huidige design van de 3. En anders hadden de 5- en 7-serie je dat al eerder wijs gemaakt. Dat kun je enerzijds jammer vinden, maar anderzijds heeft het aan de looks van de 3-serie nooit gelegen.

Ruimer en luxe
Openbare kritiek schuilt er vooral in de beperkte interieurruimte van de BMW 3-serie, alsook in de ietwat tegenvallende materialen voor een premiummodel. Dat moet echt beter wil de Dreier oud-rijders uit hun Audi A4 of Mercedes C-klasse krijgen. Met name in thuisland Duitsland is men hierdoor overgelopen naar de concurrentie. En dat moet pijn doen in München.
Is het daarom dat de wielbasis op deze foto's een stuk langer oogt dan we gewend zijn van de 3-serie? Het is lastig in te schatten, dus pin ons er niet op vast, maar het lijkt erop dat BMW de roep om meer binnenruimte heeft gehoord. Nu nog een betere afwerkingsgraad…

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M3 CS: powerhouse met dikke looks

Autonieuws
BMW M3 CS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.