Spyshots

Binnen spieken bij de nieuwe Porsche 911

Modern-klassiek vanbuiten, welhaast futuristisch vanbinnen. Die conclusie valt gerust alvast te trekken nadat onze spyfotograaf stiekem heeft zitten spieken in het interieur van de toekomstige Porsche 911.

Porsche is al een langere periode – in het openbaar – aan het testen met de volgende generatie 911. Al sinds begin dit jaar duiken er prototypes op in de uithoeken van de wereld. De eerste keer in de sneeuw en daarna op een meer opgewarmde Nürburgring. Recent nog konden we je platen tonen van een topper, de nieuwe 911 Turbo. Maar ook daarbij was binnenkijken niet mogelijk. Maar nu zag onze spyfotograaf dan eindelijk z'n kans schoon bij een geparkeerd testexemplaar. Wat bleek? Het Porsche-testteam had nauwelijks de moeite gedaan het interieur af te dekken. Hebbes dus!

Panamera als inspiratie
De alinea-titel verklapt het al, maar eigenlijk viel het ook al wel vooraf te verwachten: de nieuwe 911 krijgt een dashboard vergelijkbaar met dat van de Panamera (en Cayenne). Een 1-op-1 overname is er dan weer niet bij.

Zo zal het grote infotainment bij de nieuwe 911 wat meer verzonken liggen ín het dashboard, pakt Porsche behoorlijk uit met modern vormgegeven tuimelschakelaars en lijkt het dashboard net even wat meer naar de bestuurder gericht te zijn (zoals dat hoort bij een sportauto).

Kek pookje
En dan is er het eigenaardige pookje op de middenconsole. Die is er natuurlijk om de PDK-automaat te bedienen, maar of het design ervan ook standhoudt bij het productiemodel durven we niet te zeggen. De transmissiepoken van de Panamera en Cayenne wekken in elk geval de indruk fijner vast te pakken. Anderzijds, het pookje ziet er nu al best productierijp uit.

Hopelijk is dat sowieso niet het geval van de (plastic?) stroken direct naast de mini-hendel. Echt fraai en luxueuzer zien die er namelijk niet uit. Al weten we helaas uit eigen ervaring dat Porsche er vaker zulke bedenkelijke 'decoratie' op nahoudt wanneer niet afdoende opties zijn aanvinkt. Als straf…?

De nieuwe Porsche 911 staat op de agenda van volgend jaar, maar verwacht 'm niet eerder dan in de tweede helft van 2018.

Gerelateerde artikelen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.