Spyshots

Snelle Audi Q2 in de maak

Wat is er nog leuker dan de leukste Audi van het moment? En Audi Q2 met pak 'm beet 300 pk! Hier een eerste blik op de snelle SQ2.

Kijk rond in de Audi-showroom en hij springt er onmiddellijk tussenuit: de Q2. Ludieker en frivoler dan welke andere Audi ook is het compacte SUV-model. Niet voor niets weet de Q2 de harten van menigeen te veroveren. En de spannendste uitvoering moet nog volgen: de snelle SQ2.

Circa 300 pk
Een voor Audi-begrippen guitig koetswerk volhangen met sportieve snuisterijen, dat kan enkel iets goeds opleveren voor de SQ2. Maar de grote hamvraag luidt natuurlijk: hoeveel pk's krijgt de SQ2 mee?

Met de 367 pk sterke 5-cilinderturbo in de Q3 RS en de hiërarchische verdeling bij Audi in het achterhoofd mikken wij op circa 300 pk. Bovendien komt de SQ2 niet rechtstreeks uit de koker van Audi Sport dat de RS-modellen bouwt.

Verwachte prestaties
Als motor voor de SQ2 opteert Audi zeer waarschijnlijk voor de 2.0 TFSI van de S3. Nemen we hetzelfde vermogen als uitgangspunt, te weten 310 pk, dan zou de snelste Q2 weleens binnen de 5 seconden naar de 100 km/h kunnen accelereren. De zwaardere, vijfdeurs S3 Sportback doet dit immers in 4,6 seconden. En die magische top van 250 km/h, dat moet ook geen probleem vormen voor de SQ2. Zin in!

Gerelateerde artikelen

Audi Q2: Qompacte SUV uit Ingolstadt

Autonieuws
Audi Q2: compacte SUV met nieuwe design-DNA
> Artikel lezen

Prijzen Audi Q2 beginnen bij 29 mille

Autonieuws
Prijzen Audi Q2
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.