Spyshots

Gesnapt: de terugkeer van de Ford Bronco

Gedurende drie decennia was de Ford Bronco een doodsnee SUV maar tegelijk rots in de branding voor vele Amerikanen. Tot op die ene dag: 17 juni 1994. Dé dag die zowel als een vloek en een zegen neerdaalde op de Bronco en zo een historische gebeurtenis werd die Ford pas na ruim 20 jaar te boven is gekomen, zoals hier valt te zien. De Bronco keert namelijk terug!

Geholpen door de recente Netflix-serie 'The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story' (een aanrader, trouwens) is de Ford Bronco van toen nog te herinneren als de dag van gisteren. Zo ineens was de Bronco wereldnieuws, live te volgen door miljoenen mensen via zowat alle Amerikaanse televisiezenders. Ineens was de Ford Bronco eventjes 's werelds beroemdste vluchtauto. Met op de achterbank football-ster en tv-persoonlijkheid O.J. Simpson die ten einde raad bleek nadat hij ervan werd verdacht zijn ex-vrouw en diens vriend te hebben vermoord. De zinderende achtervolgingsbeelden gingen de ganse wereld over en zorgden ervoor de ooit zo populaire SUV dermate werd besmeurd dat naderhand oppoetsen geen zin meer bleek te hebben. Enkele jaren later haalde Ford een streep door de Bronco-naam.

Vanaf 2020
Tot zover de beruchtste geschiedenis over de Bronco. Nu, ruim twintig jaar na dato, wil en durft Ford toch nog een nieuw hoofdstuk hieraan toe te voegen. Met een gloednieuwe SUV. En daarmee is eigenlijk ook alles gezegd voor nu, want de nieuwe Bronco staat nog behoorlijk in de kinderschoenen. Als prototype wordt immers nog de koets van de Ford Everest gebruikt, wat erop kan duiden dat het design van de Bronco nog niet eens vaststaat.

Het geplande introductiejaar 2020 is dan ook nog best ver weg. Daarbij is het nog maar de vraag of de toekomstige Bronco de oversteek naar Europa zal maken. Die kans is er zeker, want het betreft hier geen klassiek Amerikaanse kolos, maar naar verluidt een relatief compacte SUV. En daar zijn we hier zowaar nog doller op dan de Yankees.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.