Spyshots

Komt de nieuwe Lexus ES ook naar Nederland?

Lexus werkt hard aan een nieuwe ES, een middelgrote sedan die je in Nederland nog nooit hebt gezien. Maar in de loop van 2019 kan daar weleens verandering in komen.

De Lexus ES rijdt al wel een tijdje rond in de Verenigde Staten. Sterker nog, deze Lexus begon in 2012 alweer aan zijn zesde leven en in 2019 is het tijd voor de zevende generatie. Enkele jaren geleden kreeg de ES nog wel een tussentijdse facelift, maar in de ogen van de Japanners is het tijd voor een volledig nieuw model.

Toyota Camry
De nieuwe ES zou net als de huidige generatie grotendeels gelijk zijn aan de Toyota Camry, nog zo'n populaire Japanner die vooral in de VS aan populaititeit geniet. Dat betekent niet dat alles bij het oude blijft. Lexus lijkt de in Europa wel verkrijgbare GS af te schieten en dat zou kunnen betekenen dat de ES als opvolger wordt aangewezen. Twee bijna identieke sedans in dezelfde klasse is allicht immers iets te veel van het goede, ook al was de ES altijd het iets minder luxe model van het duo. Maar goed, zover is het nog niet en Lexus lijkt zelf ook nog enigszins te twijfelen hierover want laat er bar weinig over los.

Sportiever
Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zal de Lexus ES gebruikmaken van een V6, inclusief hybridesysteem van Toyota. In vergelijk met het oude model loopt de daklijn wat sportiever af, terwijl ook de rest van de styling wat atletischer oogt. Meer nieuws over de nieuwe Lexus ES verwachten we tijdens de New York Auto Show in 2018.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.