Spyshots

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Nu de verrukkelijke Cayman GT4 niet meer gebouwd wordt, is er een leegte ontstaan in de harten van Porsche-puristen. Maar er gloort hoop aan de horizon met de 718 Cayman GTS.

De Cayman GT4 was een beest. Voor sommigen misschien wel de lekkerste Porsche in tijden. Echter helaas is 'ie niet meer. Althans, niet in de prijslijsten. Maar nog wel in diverse garages, streng gekoesterd door de gelukkige eigenaren waarvan de meesten de exclusieve GT4 jammerlijk genoeg beschouwen als een winstobject in plaats van een product dat niets liever wil dan hardhandig aangepakt worden. Gelukkig zal het niet zo'n vaart lopen met de Cayman GTS. Die kent immers in principe geen gelimiteerde oplage en er voor iedereen (die 'm kan betalen).

Beste van twee werelden
Geheel volgens traditie slaan de GTS-modellen bij Porsche een brug tussen de 'normale' versies en de extreme RS-kanonnen. Zeg zodoende maar gerust een Porsche die het beste van twee werelden biedt. Want waar de GT4 toch behoorlijk spartaans van inborst was en de gewone 718 Cayman gerust wat meer wilde haren zouden mogen bevatten, zal de GTS-versie hier precies tussenin zitten. Zowel qua looks als qua prestaties.

Waarom nog een 911 Carrera kopen?
De Cayman S is als uitgangspunt voor de GTS genomen. En lerend uit het verleden kun je zo'n 30 pk extra verwachten, waarmee het totaalvermogen op circa 380 pk komt te liggen. Dat is een handvol meer pk's dan de 911 Carrera in combinatie met een compactere en lichtere bouw. Wij zouden het wel weten.

Gerelateerde artikelen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.