Spyshots

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

BMW en Toyota werken al een tijdje samen aan een sportwagen, respectievelijk de Z5 en naar verluidt de spirituele opvolger van de illustere Supra van weleer. Aan een zekere geheimzinnigheid zijn beide merken niettemin nog altijd schuldig, Maar nu neemt BMW dan toch het voortouw met een eerste teaser.

De Toyota-kant van het verhaal lijkt op papier duidelijk. Zij gebruiken de vergaarde kennis en het samen ontwikkelde platform om de Supra nieuw leven in te blazen. Officieel hebben de Japanners hier nog niets over losgelaten, maar het is een publiek geheim dat de bolide regelmatig de benen strekt op de Nordschleife.

Targa?
Ook BMW hield zich telkens behoorlijk op de vlakte. Maar nu doet het dan toch een boekje open. Nou ja, meer dan een pagina verder bladeren is het eigenlijk niet. Naar verluidt is de auto op deze teaserafbeelding de opvolger van de Z4. Qua silhouet en (geringe) klopt dat plaatje tenminste. Echter een opvallend detail is het koetsdeel direct achter de cockpit. Dat wordt normaliter geassocieerd met een targa, terwijl de Z4 en daarvoor ook de Z3 steevast volwaardige cabrio's waren.

Pebble Beach
Mysterie alom nog altijd dus. En nog minstens twee weken als het aan BMW ligt. Want de roadster staat pas gepland op 17 augustus, tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.