Spyshots

Seat jaagt Ateca Cupra 300 over de Ring

Bloedsnelle SUV's zijn geen unicum. Maar bijster veel zijn er nu ook weer niet en nagenoeg allemaal zijn ze niet weggelegd voor de gewone man. Iets waarin Seat verandering wil brengen met een heuse Ateca Cupra.

Seat heeft zichtbaar sportieve ambities met haar eerste SUV ooit. Nu oogt de Ateca van nature al behoorlijk atletisch, nog geen maand geleden deden de Spanjaarden hier nog een schepje bovenop met de FR. Echter zelfs die uitvoering zal verbleken bij wat ons nog te wachten staat: de Ateca Cupra 300.

300 pk? Echt?!
Ja, dat heb je goed begrepen. Volgens insiders lepelt Seat de opgefokte 2.0 liter viercilinderturbo uit de snelste Leon zonder pardon in de Ateca Cupra. Laten we een ruwe schatting op die bijzondere combinatie los, dan zal de sprint naar 100 km/h niet meer dan 6 seconden in beslag nemen. En zo mogelijk vergt 250 km/h als topsnelheid ook geen zuchtje pijn.

Beetje overdreven?
Brembo's zullen de Ateca Cupra op afroep weer tot stoppen dwingen en uiteraard kun je rekenen op een potiger uiterlijk dan de huis-tuin-en-keuken-Ateca. Al zal het design, geheel volgens traditie, niet bijster sterk afwijken van de onlangs gepresenteerde FR-uitmonstering. De vier(!) blaaspijpen zullen het voornaamste herkenningspunt zijn. Iets te veel van het goed? Welnee. Dit soort gekkigheid heeft Seat immers groot gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience

Autonieuws
Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.