Spyshots

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Nissan was een van de eerste, dappere fabrikanten die een volledige elektrische auto op de markt bracht. Aan het begin van dit decennium was dat, destijds ongetwijfeld niet wetende wat de Leaf teweeg zou brengen. Nu, nog geen tien jaar later, is Nissan ingehaald door andere fabrikanten, iets dat de pionierende Japanners met generatie twee willen rechtzetten. Een eerste blik op de nieuwe Leaf.

Onvoorstelbaar hoe de auto-industrie zich heeft ontwikkeld in zo'n korte tijd. Nog geen tien jaar geleden meenden we dat hybrides en EV's een futuristisch uiterlijk nodig hadden om te kunnen functioneren en nu zou elke moderne auto stilletjes van dat geruisloze soort kunnen zijn. Met de nieuwe Leaf gooit Nissan het dan ook over een heel andere boeg.

IDS Concept
Weg met het excentrieke design, welkom V-motion-grille zoals die te vinden is op elke andere Nissan. En ook de rest van de koets oogt een stuk conventioneler. Nou ja, Nissan heeft al laten doorschemeren dat de nieuwe Leaf diverse trekjes zal ontlenen van de IDS Concept en zo 'conventioneel' oogt dat studiemodel ook weer niet. Oftewel, de Japanners zijn zeker van plan iets van de eigenaardige ziel van de Leaf intact te laten.

Zinvolle actieradius
Dat de IDS een zeer grote inspiratiebron vormt blijkt ook uit het vermoeden dat de nieuwe Nissan Leaf de beschikking krijgt over diens aandrijflijn, gevoed door een 60 kWh sterk accupakket. Hiermee zou een (toereikende) actieradius van 500 kilometer mogelijk zijn, twee keer zoveel als waartoe de huidige Leaf in staat is. Sterker, dit betreft een must, want anders laat Nissan – als grondlegger van de moderne EV – zich alsnog de kaas van het brood eten. Door bijvoorbeeld Tesla, maar zeker ook aartsrivaal Volkswagen dat een heus EV-offensief in de pijplijn heeft zitten.

Gerelateerde artikelen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf in meerdere opzichten veelbelovend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu

Autonieuws
Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.