Spyshots

Nieuwe Hyundai Santa Fe wordt nóg groter

In Nederland mag de Santa Fe dan weliswaar niet Hyundai's belangrijkste model zijn, elders in de wereld geldt de grote SUV als een solide kracht. Een opvolger is dan ook in de maak en wordt momenteel getest onder extreme omstandigheden.

Geloof het of niet, maar de Hyundai Santa Fe wordt nog groter! Dat moet om op deze manier partij te kunnen bieden aan vergelijkbare SUV's van Toyota en Honda. Niet hier, niet zozeer elders in Europa, maar in de VS. Daar zijn ze namelijk dol op de Santa Fe en voor de Amerikanen geldt het credo 'bigger, better, stronger'. Oftewel, waarom met z'n zevenen in de Santa Fe als met z'n achten ook haalbaar is.

Bus-rijbewijs
Vanwege de gedachte dan het niet groot genoeg kan is de Grand Santa Fe in de VS nog populairder dan de 'korte' versie. En dat voedt Hyundai om extra ruimte te creëren voor nóg een zitplaats. Een 8-persoonsuitvoering dus. Of deze versie ook naar Europa komt valt sterk te betwijfelen. Niet naar Nederland zeer waarschijnlijk, want met een normaal rijbewijs (B) mag je in ons land tot maximaal acht personen vervoeren, inclusief bestuurder. Met rijbewijs D, normaliter bestemd voor buschauffeurs, daarentegen… Maar ja, wij vermoeden dat Hyundai (Nederland) dat imago niet over de (nieuwe) Santa Fe wil laten afroepen.

Gerelateerde artikelen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai Santa Fe minimaal bijgepunt

Autonieuws
Hyundai Santa Fe facelift
> Artikel lezen

Hyundai Santa Fe Convertible is nieuwe Pausmobiel

Autonieuws
Hyundai Santa Fe is nieuwe Pausmobiel
> Artikel lezen

Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai

Tuning & styling
Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.