Spyshots

Volvo XC40 laat zijn gezicht zien

Na de XC60 en XC90 gaat Volvo haar SUV-lijn uitbreiden met de XC40. Tot zover eigenlijk geen nieuws onder de zon. Maar wat wel nieuws is is het feit dat we de auto voor het eerst ook in levende lijve hebben betrapt. Op een bevroren meer in het noorden van thuisland Zweden.

De foto's zijn niet allemaal even scherp. Helaas, maar we konden niet anders. Zelfs met de enorme telelens was er nog een gigantische afstand te overbruggen. Logisch, de Zweden willen op dit moment nog zo min mogelijk vrijgeven.

Aanval op de Duitsers
En toch is dat opvallend. Met de in mei 2016 gepresenteerde 40.1 Concept heeft Volvo ons immers al een realistisch voorproefje gegeven van de XC40. Bovendien kondigden de Zweden daarmee aan dat de XC40 de eerste van een gloednieuwe 40-serie zal worden. Een modelserie waarmee Volvo meer dan ooit de concurrent aangaat met Mercedes (A/GLA), BMW (1-serie/X1) en Audi (Q2/Q3/A3).

Onthulling dit voorjaar
Als alle geruchten kloppen zal de XC40 zijn werelddebuut beleven tijdens de Shanghai Motor Show in april. En als wij een beetje door de camouflage heen kunnen kijken gokken we dat Volvo de conceptcar en het productiemodel aardig op elkaar heeft laten lijken. Denk wat scherpe randjes weg en je hebt het productiemodel in beeld.

Groot aandeel Cross Country- en XC-modellen
Voor Volvo is het aandeel van de crossovers indrukwekkend groot. Van de 503.000 geproduceerde auto in 2015 waren er 267.000 van het type Cross Country of XC. Met de komst van een nog betaalbaarder XC40 zal dat aandeel vermoedelijk alleen nog maar groter worden en de totale afzet van Volvo verder vergroten. We zullen het gaan zien vanaf 2018, want dan zal Volvo de auto bij de dealers binnenrijden.

Gerelateerde artikelen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar

Autonieuws
Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar
> Artikel lezen

Volvo onthult per ongeluk nieuwe XC40

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.