Spyshots

Hebbes! De volgende generatie Porsche 911

De gefacelifte 911 GTS is nog maar net geïntroduceerd en op de nieuwe GT2 is het zelfs nog wachten. Dat weerhoudt Porsche echter niet om de volgende generatie 911 alvast naar buiten te sturen.

Je zou het misschien niet denken, maar de 991-generatie van de Porsche 911 is al weer zes jaar onder ons. Voor supercar-begrippen is dat al behoorlijk lang. Achter de schermen wordt dan ook hard gewerkt aan een gloednieuwe, nog snellere en lichtere Elfer en de prototypes daarvan zijn inmiddels rijp om praktijkervaring op te doen.

Evolutie nummer acht
In de vrieskou en sneeuw voelt Porsche momenteel de achtste generatie voor het eerst echt aan de tand. De techniek tenminste, want de koets lijkt nog grotendeels toe te behoren aan de huidige 991.2-generatie. Bijzonder veel veranderingen verwachten we hier überhaupt niet aan overigens. Al meer dan een halve eeuw liggen de lijnen voor 95% vast.

Bredere achtervleugel
Binnen die resterende 5% daarentegen probeerden de ontwerpers toch altijd weer met iets vernieuwends te komen zodat de vele generaties ook voor de niet-kenner van elkaar te onderscheiden zijn. Zo ook bij de nieuwe, intern type 992 geheten. Let maar eens op de bilpartij van dit prototype, en dan met name op de uitgeklapte spoiler. Die strekt zich uit over de volle breedte van de bips. Voor het eerst.

Ook net even anders dan bij de Carrera 4S-modellen is de brede maar smalle verlichtingsbalk die de achterlichten met elkaar verbindt. En voor de uitlaten heeft Porsche wederom een ander plekje bedacht.

Ook als diesel en hybride?
Over de motoren kunnen we vrij kort zijn. Het moet wel heel raar lopen wil Porsche – bij de Carrera's – niet vasthouden aan de hedendaagse 3.0 liter zescilinder. Dat turboblok is immers nog piepjong. Welke motorische plannen er zijn voor de ultrasportieve GT-modellen is nog koffiedik kijken. De geruchten gaan dat ze hun zelfstandige ademende boxer (definitief) verliezen.

Er is zelfs sprake van een dieselmotor op het beschikbare palet, evenals een hybride. In de loop van dit jaar daarover ongetwijfeld meer en anders wel in 2018, aangezien de nieuwe 911 waarschijnlijk als 2019-model gepresenteerd zal worden.

Gerelateerde artikelen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.