Spyshots

Seat Arona: broertje Ateca in beeld

Een half jaar geleden kondigde Seat de Arona aan, het aanstaande broertje van de Ateca. In de loop van dit jaar is de introductie en hier alvast een voorproefje aan de hand van een prototype.

De Arona moet voor Seat worden wat de Captur en Mokka voor respectievelijk Renault en Opel zijn. Ook de Mazda CX-3 kan gezien worden als rivaal, net als de Fiat 500X. Als basis dient de gloednieuwe, binnenkort te onthullen Ibiza. Concrete details daarvan ontbreken eveneens vooralsnog, maar Seat kennende (dat zich tegenwoordig omschrijft als het 'mediterrane' Volkswagen) laten die zich redelijk voorspellen.

Zinspelen op veilig
Revolutionaire zaken verwachten wij in elk geval niet bij de Arona. Idem dito wat betreft design. Na een lange periode van rode cijfers schrijven heeft Seat eindelijk de weg terug omhoog gevonden en dat wil het – als vanzelfsprekend – graag zo houden. Het Spaanse merk zal daarom geen gekke dingen doen en elk risico op tegenvallende resultaten proberen te vermijden. Geen Nissan Juke-achtig ontwerp dus voor de Arona, maar een lijnenspel dat vergelijkbaar is met dat van de Ateca: strak en representatief voor velen.

Gerelateerde artikelen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Compacte crossover Seat Arona op komst

Autonieuws
Compacte crossover Seat Arona op komst
> Artikel lezen

Ook Seat wil het gaan maken in China

Autonieuws
> Artikel lezen

Seat verrijkt modellijn met SUV Arona

Autonieuws
Seat verrijkt modellijn met SUV Arona
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.