Spyshots

Groeispurt voor nieuwe Audi A1

Het komt niet heel vaak voor dat Audi een model langer als zeven jaar mee laat gaan. Toch moet de A1 zelfs nog een jaartje langer mee, omdat zijn opvolger, die nu voor het eerst betrapt is, pas in 2018 bij de dealer staat.

Stokoud is de Audi A1, die begin 2010 werd geïntroduceerd. En dan te bedenken dat 'ie is gebaseerd op de nog oudere Volkswagen Polo. Een opvolger is zodoende meer dan welkom en hier het bewijs dat die onderweg is. 2018 moet het jaar worden van de nieuwe A1, die zichtbaar zal groeien ten opzichte van zijn voorganger.

Vertrouwd design
Naast grotere buitenmaten zal de koets weinig tot geen verrassingen kennen. Deze spyshots bevestigen dat. Audi blijft vasthouden aan haar vertrouwde designtaal en daar waarop nodig de evolutie loslaten.

Q2-invloeden
Binnenin de nieuwe A1 daarentegen zou wel eens een voorzichtige revolutie plaats kunnen gaan vinden. Niet zozeer voor Audi-begrippen, maar voor het compacte model an sich. Zo verwachten wij het dashboard van de Q2 terug te gaan zien, dat qua materiaalgebruik, afwerking en features op een veel hoger niveau staat dan dat van de huidige generatie. Die laatste stelde daarin eigenlijk altijd ietwat teleur.

Driedeurs is twijfelgeval
Overigens is het nog maar de vraag of de 3-deurs uitvoering terugkeert. De 5-deurs A1 geniet namelijk – sinds de introductie in 2012 – de absolute voorkeur van het koperspubliek. Op de terugkeer van een supersnelle S1 kun je dan wel weer rekenen.

Gerelateerde artikelen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles

Autonieuws
De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.