Spyshots

Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan

Houd je smartphone of camera alvast in de aanslag. Vanaf morgen is de SUV van Royce-Royce – als prototype – op de openbare weg te spotten. Dat heeft het Britse prestigemerk zonet zelf vrijgegeven. Inclusief de eerste twee afbeeldingen.

9 december 2016 – Een week nadat Rolls-Royce aankondigde dat haar SUV in ontwikkeling voortaan gespot zou kunnen worden in het openbaar is het al raak. Zowel van voren, opzij als van achteren hebben we de Cullinan te pakken, en zo hadden we de mastodont die het de Bentley Bentayga zuur wil maken nog niet eerder voor de lens gehad.

Kenmerkend Rolls
Het allereerste SUV-project van Rolls-Royce gaat gebukt onder de noemer 'Cullinan'. Het is niet duidelijk of de auto ook daadwerkelijk zo gaat heten als productiemodel. Dat de SUV ontzagwekkend groot en ongekende weelderig is staat daarentegen buiten kijf en wordt deels ook bevestigd door deze spionagefoto's die rechtstreeks vanaf het hoofdkwartier in Goodwood zijn verstuurd. Ó, en niet te vergeten vierkant, zoals dat typerend is voor elke Rolls.

Helemaal zichzelf
Een Rolls-Royce kent natuurlijk geen concurrentie. Althans, dat gelooft het merk zelf. Toch zal het haar stinkende best moeten doen de SUV van die andere grenzeloze Britse prestigefabrikant naar de kroon te steken. Het (psychologische) begin is er. De Cullinan staat namelijk op een gloednieuw ontwikkeld, aluminium platform, terwijl de Bentley Bentayga stilletjes is gestoeld op de Audi Q7. Ook het 4x4-systeem heeft Rolls-Royce vanaf een leeg vel papier ontwikkeld.

Aan de bak
Vanaf morgen kan de Rolls-SUV dus gezien worden op de openbare weg. Dat klinkt spannender dan het is, want in feite zal je dan in de meest extreme gebieden van de wereld moeten wonen of daar naartoe moeten afreizen.

Volgens Rolls-Royce moet de SUV immers 'effortless… everywhere' worden en dat kan alleen als er getest wordt in buitensissige omstandigheden. Rond de poolcirkel bijvoorbeeld of in de zinderende hitte van het Midden-Oosten. PC Hoofd-publiek kan voor nu daarom gerust doorgaan met hetgeen ze altijd doen.

Gerelateerde artikelen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

In vol ornaat: de Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan: alles wat je moet weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Vraagtekens bij plotselinge vertrek Rolls-Royce-designer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.