Spyshots

Enorme 'nieren' voor nieuwe BMW X3

De nieuwe X3 heeft aan camouflage verloren. Maar wat vooral opvalt is dat dit prototype qua koetswerk afwijkt van het eerder gespotte exemplaar. De enorme grille, bij BMW beter bekend als 'nieren', laat daar geen twijfel over bestaan.

Driekwart jaar geleden betrapten we de nieuwe BMW X3 voor het eerst. Toen nog hevig ingepakt en niet alleen vanwege de ijskoude weersomstandigheden. Ondanks de vele camouflage destijds is goed te zien dat het nu gespotte prototype een stuk minder subtiel oogt van voren. De typische BMW-grille lijkt welhaast met factor twee gegroeid te zijn. Heeft BMW zich ondertussen bedacht of is hier wat anders aan de hand?

Meerdere 'Lines'
Wij denken dat het verschil te maken heeft met de meerdere modeluitvoeringen die BMW wil gaan aanbieden. Net als bij de onlangs geïntroduceerde 5-serie en ook wel 'Lines' geheten. Of de X3 op deze foto's de Sport Line, Luxury Line of een andere Line-versie betreft is onbekend.

M-versie
De nieuwe BMW X3 staat voor 2018 gepland en verwacht qua design een evolutie op het bestaande model. Qua motoren eveneens geen grote verrassingen; dat zijn de bekende vier- en zescilinders die ook beschikbaar zijn voor de 3- en 5-serie.

Grootste nieuws is de komst van een plug-in hybride, voorzien van de aandrijflijn van de 330e. En er is – eindelijk – een M-variant op komst. Geen X4 M40i volgens ons, maar een heuse X3 M. Een échte M dus, zoals de Mercedes GLC 43 een echte AMG is.

Gerelateerde artikelen

'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'

Autonieuws
'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'
> Artikel lezen

Mountainbikers kiezen voor nieuwe BMW X3

Lifestyle & design
Mountainbikers kiest voor nieuwe BMW X3
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X3 flink duurder dan concurrentie

Autonieuws
> Artikel lezen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.