Spyshots

Eerste blik op BMW X7

BMW heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het achter de schermen werkt aan een SUV boven de X5. Keihard bewijs van deze X7 was er echter niet. Tot nu.

De X7 belooft BMW's nieuwe vlaggenschip te worden. Ja, je leest het goed: voor het eerst in de geschiedenis van het Beierse merk zal de 7-serie zijn kroon moeten afstaan. Om de consument hiervan te overtuigen wil BMW met name in het interieur van de intern geheten G07 nog luxueuzer en sfeervoller uitpakken. Uiteraard tezamen met alle elektronische snufjes die het tegen 2018 op de plank heeft liggen. Eerder zal de X7 namelijk niet geïntroduceerd worden.

Positionering
Dat we er alle vertrouwen in hebben dat de BMW X7 een waardig vlaggenschip wordt, is mede te danken aan het feit dat de auto veel componenten deelt met de (eerste) SUV van Rolls-Royce. Beide SUV's zullen echter prima naast elkaar kunnen leven, zoals de 7-serie en de Ghost dat ook kunnen. Waar de hoogpotige 'Roller' vooral mikt op de Bentley Bentayga, wil BMW met de X7 vooral klanten weghouden bij de Mercedes GLS en Range Rover. Onder de 200.000 euro-grens dus.

Krachtige motoren
Gezien de positionering van de X7 hoef je op een 'ons bin zunig' viercilindertje niet te rekenen. Een plug-in hybrid zal de enige aandrijflijn zijn om het geweten te sussen. Voor de rest bestaat het palet van de X7 uit zes- en achtcilinders, met als absolute topper de geblazen twaalfcilinder uit de 760i.

Gerelateerde artikelen

Peperdure BMW Concept X7 raakt te beschadigd op weg naar Detroit

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X7 krijgt eerst nog een concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Super-de-luxe BMW X7 wordt al geproduceerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen 7 maar plek voor 6 in BMW Concept X7 iPerformance

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.