Spyshots

Opel Frontera bijna klaar

Dat de Opel Frontera bijna klaar is, is wel te zien aan deze gecamoufleerde modellen, maar of hij al op de IAA in Frankfurt wordt onthuld is nog maar de vraag.

De Opel Frontera is gebaseerd op de conceptcar Chevrolet S3X die we vorig jaar op de Autosalon van Parijs zagen. Chevrolet en Opel vallen beide onder het GM concern. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze veel op elkaar lijken, maar ook veel technische zaken zullen delen. Beide SUV´s tellen 5 deuren die toegang geven op waarschijnlijk 7 zitplaatsen. Volgens diverse geruchten binnen het concern komt de wagen er ook met een korte wielbasis. Dit betekent een 3-deurs versie met 5 zitplaatsen.
 
In 2006 op de markt
Op de onderste foto is de conceptcar te zien. Het moge duidelijk zijn dat de nieuwe Frontera en de Chevy hier veel op gaan lijken.
Eerst zal de Chevrolet-versie op de markt komen. Dat zal op zijn vroegst begin volgend jaar worden. Een klein half jaar later zal de Opel Frontera op de markt verschijnen. Prijzen en motoren zijn nog niet bekend. Meer informatie over de SUV verwachten wij op de IAA.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.