Spyshots

Volkswagen krijgt haar eigen Audi Q2

Normaliter is het een hele kunst om prototypes van Volkswagen op heterdaad te betrappen. Maar de laatste tijd gaat het wel heel gemakkelijk. Dit is de volgende: een SUV-achtige op basis van de nieuwe Polo.

Update 10 oktober 2016 – Het duurt waarschijnlijk nog wel eventjes voordat de Volkswagen Polo SUV – als goedkopere evenknie van de Audi Q2 – de bühne oprijdt. Maar dankzij ontluikende prototypes, verworven informatie én de bewezen helderziendheidd van onze illustrator kunnen wij je nu alvast een digitaal voorproefje van de auto geven. Zo wordt 'ie.

Vaarwel CrossPolo?
Volkswagen beschikt over vele grote testcentra met zowel uitgestrekte binnen- als buitenlocaties, allen hermetisch afgesloten voor onbevoegden. De openbare weg op met aanstaande Volkswagens is daardoor eigenlijk niet nodig, waardoor deze lang onder de pet kunnen blijven. De laatste tijd stelt de Duitse gigant zich echter veel publiekelijker op. Eerst met de nieuwe Polo, kort daarna met de CC en nu met een compacte SUV waaronder niet de CrossPolo lijkt schuil te gaan.

SUV-offensief
Dat Volkswagen achter de schermen werkt aan een heus SUV-offensief was al langer bekend. En deze 'Polo SUV' maakt daar deel van uit. Net als de Audi Q2 als je deze strategie verder uitsmeerd over het gehele autoconcern. Zelfs Seat heeft een model in de maak dat tegengas komt geven tegen auto's als de Renault Captur en Mazda CX-3. Het is nog wachten op de dervivaat van Skoda en straks kun je niet meer om VAG heen als je opzoek bent naar een compacte SUV.

T-Cross Breeze
Of er al iets zinnigs valt te melden over deze SUV op Polo-basis? Jazeker. Het design ervan is afgeleid van dat van de T-Cross Breeze en T-Roc Concept. Onderhuids wordt de 1.0 liter driecilinderturbo de belangrijkste motor en aangezien de auto sterk verwant is aan de nieuwe Polo verwachten we ook enkele noviteiten die uniek zijn voor het B-segment. The show must go on in deze pittige dieselgate-periode, nietwaar?!

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Polo-gamma compleet met CrossPolo

Autonieuws
Volkswagen Polo-gamma compleet met CrossPolo
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Polo BlueGT, CrossPolo en BlueMotion

Autonieuws
Meer info over de vernieuwde Volkswagen Polo
> Artikel lezen

Volledige prijslijst vernieuwde Volkswagen Polo

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Polo begint bij € 13.490,-
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Volkswagen CrossPolo

Autonieuws
Prijskaartje voor Volkswagen CrossPolo
> Artikel lezen

Prijsverlaging en rijkere uitrusting Volkswagen Polo

Autonieuws
Prijsverlaging en rijkere uitrusting Volkswagen Polo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.