Spyshots

Nieuwe Audi A7 nu in productievorm betrapt

Als je het erover hebt… Konden we je gisteren de nieuwe Audi A7 tonen als mule, nu hebben we de auto in z'n eigen gedaante te pakken. En de foto's daarvan bevestigen wat we al hadden voorzien.

Houd de twee prototypes naast elkaar en het moet gezegd: hoewel het concept van de A7 Sportback – begrijpelijkerwijs – niet verandert, houdt Audi haar woord door het model verder te evolueren dan we van het merk gewend zijn. De toekomstige A7 oogt zichtbaar breder, lager en scherper.

Trend(lijn)breuk
Let ook eventjes op de flanklijnen. Hoewel niet perfect zichtbaar, lijkt het alsof er daarvan twee zijn: één die vooraan bij de wielkasten begint en halverwege de koets eindigt en één die het iets later 'overneemt' en via de heupen uitmondt in de achterlichten. Het zou voor het eerst zijn dat Audi dit toepast, daar het tot dusver trouw is aan één scherpe karakterlijn van voren tot achteren.

Viercilinder
Wat kunnen we nog meer vertellen over de A7 wat nog niet is geschreven. Dat de auto op een nieuw en (veel) lichter platform staat, vergelijkbaar met dat van de nieuwe A8? Eigenlijk kon je dat op de klompen aanvoelen. Evenals dat het motorenpalet overeen zal komen met dat absolute vlaggenschip, wat betekent dat een viercilinder niet wordt uitgesloten. Net als een plug-in hybride. Eind 2017 is de showroomintroductie.

Gerelateerde artikelen

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom

Autonieuws
Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.