Spyshots

Hyundai i30 N komt Genesis Coupé aflossen

De betaalbare, achterwielaangedreven sportcoupé die Genesis Coupé heet is niet meer. Hyundai heeft de productie ervan beëindigd. Niet getreurd, een nieuwe sportieveling van het merk is onderweg: de i30 N.

Hyundai wil graag wat GTI en RS voor respectievelijk Volkswagen en Ford is: een sportlabel dat het hart van (potentiële) klanten sneller doet kloppen en het merkimago goed doet. De oprichting hiervan, Hyundai N, is al een feit, nu het eerste model onder deze noemer nog.

Uitgesteld
De eerste Hyundai N had er eigenlijk al moeten zijn. Althans, die verwachting werd geschept nadat een gepeperde i30 bijna een jaar geleden werd betrapt. Nu is er opnieuw een wel heel sportief ogend i30 voor onze lens opgedoken, echter de contouren van deze auto zijn heel anders. Wat blijkt? Dit keer gaat het om de gloednieuwe i30, die op de agenda van 2017 staat. Valt hieruit op te maken dat Hyundai de Golf GTI, Focus ST/RS en Peugeot GTi langer de vrijheid geeft? Die indruk wordt zeker gewekt. De Zuid-Koreanen gaat de nieuwe i30 immers echt niet meteen lanceren als hot hatch. Zulke (top)modellen volgen meestal veel later.

Scoop van interieur
Hoe dan ook, een bijkomend voordeel is dat we het interieur van de nieuwe i30 alvast te pakken hebben. Hier namelijk amper camouflage, waardoor er goed zicht is op vrijwel het ganse dashboard, stuurwiel en middenconsole. Denk je dit al eerder te hebben gezien, dan kan dit kloppen; de hybride of volledig elektrisch aangedreven Ioniq heeft hetzelfde interieur. Op de behuizing van het infotainmentsysteem na. Bij de i30 is die deels losgeweekt van het dashboard.

Gerelateerde artikelen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.