Spyshots

SV-trekjes voor alle Lamborghini's Aventador

Na vijf jaar vindt Lamborghini het welletjes: de Aventador gaat onder het mes. En dat lijkt behoorlijk wat weg te snijden.

Als je het ons zou vragen zijn maar weinig moderne supercars zo 'houdbaar' als de Lamborghini Aventador. Stel de Italiaanse exoot zou nú geïntroduceerd zou worden, wedden dat je dan niet zoiets hebt van: 'Gut, dat design loopt achter de feiten aan!' Dikke kans dat dezelfde gedachte door je hoofd schiet als de Lockheed F-117 Nighthawk heden nog zou worden ingezet in Syrië of Afghanistan, terwijl deze fameuze bommenwerper toch echt stamt uit 1981 en inmiddels al weer acht jaar geleden met pensioen ging. De reden waarom we deze twee machines aanhalen mag duidelijk zijn; beide zijn bedeeld met het zeer tijdloze stealth-design. En toch acht Lamborghini de tijd rijp voor een vernieuwingsronde. Al was het maar om de concurrentie bij of voor te blijven.

SuperVeloce
Het valt niet mee om al iets zinnigs te zeggen over de veranderingen; werkelijk elke centimeter van het vernieuwde koetswerk heeft het Lamborhini-camouflageteam aan de pottenkijker onttrokken. Een kenner herkent het nog scherpere exterieur echter meteen. Precies, dat heeft opvallend veel weg van de SuperVeloce, de Aventador onder de Aventadors. Let daarvoor ook op de motorcover, daar waar bij 98% van alle auto's de achterruit zit.

Mag het een beetje meer zijn?
Ja, dat mag. Maar niet teveel. De SuperVeloce schopt het immers tot 750 pk en het zou extreem raar zijn dat de 'gewone' Aventador dat vermogen evenaart of, nog onlogischer, overtreft. We gokken daarom op Aventador LP730-4 als toekomstige benaming. Vanaf begin 2017.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.