Spyshots

Joehoe! Er komt weer een Ford Focus RS500

De lak van de nieuwe, mondiaal bejubelde Focus RS is nog maar net droog of Ford hint alweer naar een nog hetere versie. Waar anders dan op de Nürburgring giert een vuilniszakgrijs exemplaar het uit van plezier en dan weet je eigenlijk al genoeg: er is een nieuwe RS500 in de maak!

Deze foto's laten er geen twijfel over bestaan. De potigere dakspoiler, de stoere louvres in de motorkap, de grijze lak, er zijn tal van herkenbare details die erop duiden dat Ford werkt aan een nieuwe, nog sterkere en snellere RS500. En nu maar hopen dat 'ie lekker snel verkrijgbaar is en niet, zoals het origineel, als een soort grande finale wordt gelanceerd.

400 pk?
Spoedig kunnen we zelf gaan ontdekken of de nieuwe Focus RS echt zo grandioos stuurt als de testpiloten van het eerste uur beweren. Uitspraken als 'de BMW M2 moet op z'n tellen passen' en hier zou de Mercedes-AMG A 45 het warm van moeten krijgen' zijn namelijk niet mals. En de RS500 belooft nota bene zowaar nog heftiger te worden. Hoe Ford dit gaat flikken? Dat willen wij ook graag weten, maar officieel bestaat de nieuwe Focus RS500 nog niet eens dus is dit slechts gissen. Een vermogen dat tegen de 400 pk ligt, zou in elk geval een prima begin zijn.

Minder voor meer
Meer snelheid boekt een auto ook al gauw wanneer het minder kilo's hoeft mee te zeulen, dus waarschijnlijk maakt Ford hier ook werk van. Vermoedelijk door meer carbon toe te passen, de isolatie te verminderen en strikt overbodige luxe te dumpen. Dat de RS500 nog een stukje Spartaanser zal zijn dan de 'gewone' RS staat in elk geval buiten kijf,. En dat terwijl je er dieper voor in de buidel zal moeten tasten. Zo kostte de vorige generatie dik tien mille meer dan zijn 'vriendelijkere' broer.

Gerelateerde artikelen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.