Spyshots

Ford Focus RS 500

Joehoe! Er komt weer een Ford Focus RS500

De lak van de nieuwe, mondiaal bejubelde Focus RS is nog maar net droog of Ford hint alweer naar een nog hetere versie. Waar anders dan op de Nürburgring giert een vuilniszakgrijs exemplaar het uit van plezier en dan weet je eigenlijk al genoeg: er is een nieuwe RS500 in de maak!

Ford Focus RS 500
Deze foto's laten er geen twijfel over bestaan. De potigere dakspoiler, de stoere louvres in de motorkap, de grijze lak, er zijn tal van herkenbare details die erop duiden dat Ford werkt aan een nieuwe, nog sterkere en snellere RS500. En nu maar hopen dat 'ie lekker snel verkrijgbaar is en niet, zoals het origineel, als een soort grande finale wordt gelanceerd.

400 pk?
Spoedig kunnen we zelf gaan ontdekken of de nieuwe Focus RS echt zo grandioos stuurt als de testpiloten van het eerste uur beweren. Uitspraken als 'de BMW M2 moet op z'n tellen passen' en hier zou de Mercedes-AMG A 45 het warm van moeten krijgen' zijn namelijk niet mals. En de RS500 belooft nota bene zowaar nog heftiger te worden. Hoe Ford dit gaat flikken? Dat willen wij ook graag weten, maar officieel bestaat de nieuwe Focus RS500 nog niet eens dus is dit slechts gissen. Een vermogen dat tegen de 400 pk ligt, zou in elk geval een prima begin zijn.

Minder voor meer

Meer snelheid boekt een auto ook al gauw wanneer het minder kilo's hoeft mee te zeulen, dus waarschijnlijk maakt Ford hier ook werk van. Vermoedelijk door meer carbon toe te passen, de isolatie te verminderen en strikt overbodige luxe te dumpen. Dat de RS500 nog een stukje Spartaanser zal zijn dan de 'gewone' RS staat in elk geval buiten kijf,. En dat terwijl je er dieper voor in de buidel zal moeten tasten. Zo kostte de vorige generatie dik tien mille meer dan zijn 'vriendelijkere' broer.
Redactie
Door Redactie
Ford Focus RS 500
Ford Focus RS 500
Ford Focus RS 500
Ford Focus RS 500
Ford Focus RS 500
Ford Focus RS 500
Ford Focus RS 500
Ford Focus RS 500
Ford Focus RS 500

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers