Spyshots

Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen

Waar Jaguar nog bij zustermerk Land Rover aanklopte voor wat expertise over SUV's, daar zijn de rollen nu omgedraaid. Land Rover is namelijk druk doende met de ontwikkeling van een sportief model. Nee, geen sportauto. Maar wel een SUV met de genen ervan.

De Britten zien met lede ogen toe hoe BMW en Mercedes succes behalen in een autosegment dat min of meer door hen is opgericht. En de Duitsers hebben niet alleen een inhaalslag gemaakt, ze lopen er nu ook in voorop. Want nadat ze in alle klassen SUV's en crossovers hebben gelanceerd, zijn ze nu ook de niches aan het vullen met modellen waarvan de daklijn een wel heel sportief tintje kent.

Het sportiefste jongetje in de klase
Maar Land Rover geeft tegengas. Op deze foto's zie je de voorbode van een Range Rover Sport Coupé. Althans, dat is hoe we het model voor het gemak nu noemen. Net zoals Mercedes een GLE Coupé heeft en BMW de X6, zo zal deze Range Rover eveneens het sportiefste jongetje uit het gamma van de Range Rover Sport zijn.

Asfalt is zijn terrein
Voor wat we nu weten lijkt het erop dat Land Rover wel een stapje verder gaat dan een sportiever bumperwerk en aflopende daklijn. Ze bouwen er namelijk een compleet nieuw model voor. En dat is ook waarom Jaguar's hulp werd ingeroepen. Deze Range Rover Sport Coupé wordt ontwikkeld met de verharde weg in het achterhoofd. De terreineigenschappen zal hij niet volledig hoeven missen, maar asfalt is zijn primaire terrein. En dan zit je bij de bouwer van auto's als de F-type op de juiste plek. Al moeten ze weggen dat Land Rover het met haar Range Rover Sport SVR ook prima kan.

Alles voor de looks
Naar verwachting wordt het interieur geen ruimtewonder zoals de huidige Range's dat wel zijn. Een sportieve lage zit en geborgen gevoel, dat is wat men wil bereiken. De achterportieren zullen niet al te groot worden want dat gaat ten koste van de sportieve lijn. Ja, de Britten nemen het serieus.

Uit eigen schappen
Motorisch kan Land Rover putten uit haar eigen rekken. Daar liggen immers genoeg zes- en achtcilinders om deze sportiefste Land Rover ooit van een passend hart te voorzien. AMG en BMW M, wees gewaarschuwd!

Gerelateerde artikelen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Belg in Range Rover is spoor bijster

Autonieuws
Belg in Range Rover is spoor bijster
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.