Spyshots

Werk in uitvoering: de nieuwe Seat Ibiza

Als je er wat langer over nadenkt, is het maar wat knap dat het B-segment onveranderd populair blijft. De modellen in deze compacte klasse zijn door de bank genomen namelijk behoorlijk op leeftijd. Gemiddeld zo rond de 6 à 7 jaar. De Seat Ibiza bevindt zich zelfs al in z'n negende levensjaar. Hoog tijd voor vernieuwing dus.

Om de Ibiza onder de aandacht te blijven houden, voerde Seat al meerdere facelifts door. Maar nu is de rek er dan toch echt uit en staat er voor 2017 een nagelnieuwe opvolger gepland. Hoe die eruit komt te zien? Dat willen wij ook heel graag weten, maar uit aan de hoeveelheid camouflage op de prototypes te zien duldt Seat geen pottenkijkers. Het zal ongetwijfeld in lijn liggen met de Leon en de Ateca. En graag wat meer van Seat's vroegere slogan 'Auto Emotion' als we een persoonlijke wens mogen droppen.

Onder de 1.000 kg
Op technisch vlak komt de nieuwe Ibiza natuurlijk op de nieuwste generatie van Volkswagen's MQB-platform te staan. Verder is het aannemelijk dat de auto weer ietsje groeit in formaat, waarvan bovenal de inzittenden profiteren. Of de (lichtste) Ibiza hierdoor onder de magische grens van 1.000 kilogram blijft, is onzeker. Seat zal in elk geval haar best hiervoor doen. Al wat het alleen maar om het verbruik tot een minimum te beperken.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.