Spyshots

Laatste loodjes voor Skoda Kodiaq

Onlangs maakte Skoda bekend dat haar eerstvolgende nieuweling de naam Kodiaq meekrijgt en het productiemodel is van de VisionS Concept, een joekel van een SUV met plaats voor zeven personen. De première staat gepland voor de Autosalon van Parijs, in oktober.

Skoda werkt achter de schermen aan een heus SUV-offensief om haar doelstelling tegen 2020 een jaarproductie van 1,5 miljoen auto's te realiseren. Onderdeel daarvan is de opvolger van de inmiddels aardig op leeftijd geraakte Yeti. En toch moet dat succesnummer het nog wat langer zien vol te houden. De Kodiaq krijgt namelijk de eer om de spits af te bijten, en in oktober is het al zover. Dit prototype bevindt zich dus echt in de laatste ontwikkelingsfase.

Kolos
Ondanks de plakkaten camouflage is er geen raketwetenschap voor nodig om te concluderen dat Skoda met de Kodiaq behoorlijk trouw blijft aan de VisionS. Dat betekent dat je een SUV kunt verwachten met een lengte van zo'n 4,7 meter en een wielbasis van 2,8 meter. Dat is even lang als de Volkswagen Touareg! Een flinke knaap dus, maar geen overbodige luxe als 7 personen in alle comfort willen kunnen zitten.

Voor wie?
Bovenstaand gezegd hebbend, vragen wij ons een beetje af voor wie de Kodiaq nu eigenlijk bedoeld is? Autokopers die graag ruimte opteren, dat ligt voor de hand. Anderzijds, dat doel dient de Superb Combi ook al. SUV-kopers die een keer wat anders willen misschien? Zou kunnen, maar laten zij de gevestigde orde zomaar links liggen om in plaats hiervan als een blok te vallen voor een Skoda, die onervaren is in dit segment? Wellicht als de prijs heel aantrekkelijk is. Dat zal niet meevallen, maar we laten ons graag verrassen door Skoda.

Gerelateerde artikelen

Skoda's honger naar SUV's nog niet gestild

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda presenteert opgeruigde Kodiaq Scout

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-

Autonieuws
Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-
> Artikel lezen

Nu officieel: Skoda Vision E Concept annex Kodiaq Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.