Spyshots

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Steeds minder mensen zitten nog te wachten op een klassieke MPV. Daarom dat Opel de nieuwe Meriva over een andere boeg gooit. Met de goedkeuring van de Fransen.

Hoezo, Fransen? Wel, het is namelijk zo dat Opel de steun van de PSA Groupe heeft gevraagd voor de ontwikkeling van de nieuwe Meriva. Zo'n alliantie geeft schaalvoordelen en dat biedt Peugeot en Citroën de gelegenheid de nieuwe 3008 en C3 Picasso tegen lagere kosten te bouwen. Iedereen blij. Of de consument daar ook toe behoort, is nog koffiedik kijken. Aan de voortekenen ligt het niet.

Crossover-trekjes
De nieuwe Opel Meriva staat als zustermodel voor 2017 op de planning en de huidige generatie is dan zo'n zes jaar oud. Een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Bovendien heeft de huidige Meriva zijn hoogtepunt al lang beleefd, zoals dat eigenlijk geldt voor de MPV in het algemeen. De markt vraagt om crossovers tegenwoordig en daar heeft het Frans-Duitse partnerschap dan ook rekening mee gehouden. Ook de relatief grote bodemvrijheid van de Meriva geeft dit aan. Daarnaast oogt de koets een stuk bonkiger met als doel stoerder voor de dag te komen, net als de Peugeot 3008 (al was de vorige generatie daarvan al een beetje SUV). Op terrein-capaciteiten hoef je echter niet te rekenen. Hooguit een hoger trekgewicht.

Duitse of Franse motoren?
Over de techniek van de nieuwe Meriva is nauwelijks iets bekend. Nu Opel ervoor samenwerkt met de Fransen is maar de grote vraag wie de motoren gaat leveren. We begrijpen dat Opel heel graag haar eigen palet wilt toepassen. Daar is immers flink de bezem doorheen gehaald de afgelopen jaren. En dan zijn er nog de welbekende Flex-handigheidjes van de Duitsers. Kortom, ondanks de medezeggenschap van de Fransen kan de Opel Meriva wellicht prima op eigen benen staan.

Gerelateerde artikelen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Toch wijzigingen aan achterzijde Opel Meriva

Spyshots
Toch wijzigingen aan achterzijde Opel Meriva
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.