Spyshots

Nieuwe Nissan Micra groter en strakker (en duurder?)

Sinds de tweede generatie kennen we de Nissan Micra als een schattig autootje met zachte ronde vormen. Dat heeft lang genoeg geduurd; tijd voor een designbreuk met de nieuwe Micra.

Nissan gooit haar op één na kleinste over een compleet andere boeg. Niet alleen wordt de nieuwe Micra een slag groter, ook het design zal zo radicaal anders zijn dat een naamsverandering op de loert ligt. Mocht dat laatste daadwerkelijk staan te gebeuren, dan zou het zomaar kunnen dat de Japanners voor Sway kiezen, gelijk aan de conceptcar waarvan de nieuwe Micra zichtbaar sterk is afgeleid. Rond is definitief uit bij Nissan.

Volwaardige B-segmenter
Wat tevens uit deze foto's te onttrekken is, is dat de nieuwe Micra niet langer twijfelt tussen een A- en een B-segmenter, maar vol voor die laatste klasse kiest. Zo met al het provisorisch aangebrachte tape eromheen lijkt de koets wel een soort kruisbestuiving te zijn tussen de Renault Clio en de Toyota Auris. Of een Peugeot 208 als je dat liever hebt.

Hoe dan ook, de Nissan Micra neemt zichzelf een stuk serieuzer. Of dat tevens met een hoger prijskaartje komt, krijgen we in het vierde kwartaal waarschijnlijk te weten. Bedoeling is dat de nieuwe Micra nog dit jaar bij de dealer staat.

Gerelateerde artikelen

Volgende Nissan Micra Nismo ook voor ons graag

Autonieuws
Volgende Nissan Micra Nismo ook voor ons graag
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Instappen in de nieuwe Nissan Micra vanaf € 15.190,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Micra klaar voor comeback

Autonieuws
Nissan Micra
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.