Spyshots

Nieuwe Opel Insignia wordt serieuze knaap

We hadden het zo gehoopt, maar de nieuwe Insignia heeft nog altijd niet of nauwelijks aan camouflage verloren. Niettemin is het overduidelijk dat Opel's vlaggenschip een lel van een auto gaat worden.

Wil Opel weer meedoen met de beste in het D-segment, dan moet de nieuwe Insignia wel weer wat groeien. Ga (achterin) maar eens in de nieuwste Passat, Mondeo of Superb zitten en je weet waarom. Stuk voor stuk (zaken)auto's waarvan het nog hogere E-segment het op de heupen krijgt. Want heden doen die twee autoklasses qua binnenruimte echt niet meer voor elkaar onder.

Idem dito qua bouwkwaliteit en noviteiten. Althans, steeds meer D-segmenters weten op deze gebieden hun duurdere soort te evenaren. Tegen een lagere prijs. Iets waarvoor Opel zich de laatste jaren ook erg hard heeft gemaakt. Bestudeer de nieuwe Astra maar eens. Die auto is echt een stuk moderner dan zijn voorganger; op alle fronten.

Vierdeurs-coupé
Hetzelfde verwachten we van de nieuwe Insignia, die vooral een stuk langer lijkt te worden. En lager, waardoor het koetsdesign tegen dat van een vierdeurs-coupé aan schurkt. Iets dat meerdere fabrikant hebben gepoogd te creëren, want een 'vierdeurs-coupé' bekt in de marketinguitingen en showroom natuurlijk net even wat lekkerder dan 'klassieke sedan'.

Veel lichter
Ondanks dat de Opel Insignia (flink) gaat groeien, neemt het gewicht af. En hoe! Naar verwachting verliest het model zo'n 200 kilogram, wat veel is en zeker zijn vruchten zal afwerpen wat betreft het rijgedrag en verbruik.

Monza Concept
Opel heeft liever niet dat we overal onze nieuwsgierige neus insteken en laat de nieuwe Insignia daarom nog heftig gecamoufleerd rondrijden. Het interieur is zelfs nog heftiger verpakt, maar het moet wel heel raar lopen wil onder die dikke laag niet diverse trekjes van de Monza Concept schuilgaan. Inclusief volledig digitaal instrumentarium.

De nieuwe Opel Insignia staat op de agenda voor medio 2017.

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.