Spyshots

Nieuwe Peugeot 3008 oogt meer SUV dan MPV

Hoewel deze spyshots anders doen lijken, arriveert de nieuwe Peugeot 3008 nog dit jaar bij de dealer. Als SUV, zo lijkt het.

Ondanks het gigantische succes lijkt Peugeot de eigenaardige 3008 over een andere boeg te gooien. Het silhouet oogt weliswaar vertrouwd, toch doet dit prototype eerder denken aan een SUV dan een traditionele MPV.

Mogelijk komt dit door de ogenschijnlijk minder vlak liggende voorruit en grotere raampartijen rondom in combinatie met een algeheel wat stomper profiel. Echter dit kan ook vertekenend zijn. De huidige generatie eet immers ook al een beetje van twee walletjes. De 5008 is echt de volwaardige MPV van het Franse duo.

SXC Concept
Dat SUV-voorgevoel komt mede door de SXC Concept die Peugeot in 2011 op de Shanghai Motor Show tentoonstelde. Met een beetje fantasie zijn trekjes daarvan terug te zien in de nieuwe 3008. Maar eigenlijk is dit prototype te heftig ingepakt om daar echt uitsluitsel over te geven. Even geduld dus nog; er duiken vanzelf minder beplakte testmodellen op.

Stuk lichter…
Een beetje 3008 weegt momenteel al gauw 1.400 kilogram. Niet eens zo heel zwaar voor een behoorlijk grote auto, maar het gaat nog veel lichter worden. Dankzij het hypermoderne EMP2-platform waarop ook de 308 staat. En cijferfreaks weten waar het dat model heeft gebracht, namelijk één van de lichtste auto's in z'n klasse (zo niet de lichtste).

…en schoner

Zo noteert de 308 met 1.2-benzinemotor slechts 1.050 kilogram op het kentekenbewijs. Dat gaat de nieuwe 3008 niet halen, maar met Peugeot's beste wil moet 'ie toch in de buurt kunnen komen van 1.200 kilogram. En dat zou een heel knappe prestatie zijn, met alle positieve gevolgen van dien qua brandstofverbruik, rijeigenschappen en emissies.

Naar verluidt maakt de nieuwe Peugeot 3008 zijn debuut op de Autosalon van Parijs, in oktober.

Gerelateerde artikelen

Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008

Autonieuws
Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008
> Artikel lezen

Peugeot slaat handen ineen met Focal

Autonieuws
Peugeot slaat handen ineen met Focal
> Artikel lezen

Minimaal 28 mille voor nieuwe Peugeot 3008

Autonieuws
Prijzen Peugeot 3008
> Artikel lezen

Peugeot 3008 DKR is klaar voor Dakar 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.