Spyshots

Kia stuurt nieuwe Rio naar buiten

Het lijkt wel stilte voor de storm in het B-segment. Van alle grote spelers in deze compacte klasse heeft eigenlijk enkel Hyundai zich laten horen de laatste jaren. Met een gloednieuwe i20. De rest hield het bij een (milde) facelift. Maar nu is Kia dan ook toe aan een grote stap met de Rio.

Vijf jaar oud is de huidige generatie van de Rio nu. Een mooie leeftijd om binnenkort volledig te vernieuwen, wat Kia dan ook doet. Tegen het einde van 2016 moet de nieuwe Rio het podium oprijden, met een verkoopstart aan het begin van 2017.

Evolutie
Toen Kia begin 2011 de huidige Rio presenteerde, ging deze als een schokgolf door autoland. De auto was zo'n immense stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger dat vriend en vijand zich eventjes goed achter de oren krabden. Tegenwoordig zullen ze dat niet snel meer doen, want men weet waar Kia heden toe in staat is, net als de consument. Op wederom een revolutie hoef je dan ook niet te rekenen met de nieuwe Rio.

Meer motoren gewenst
De vooruitgang zal vooral zitten in de technologische features en het algehele comfort en niet zozeer in de materialen en bouwkwaliteit. Verfijning is het toverwoord. Het design is überhaupt het nog koffiedik kijken. Zoals aan de vele camouflage valt te zien dulden de Kia-testrijders liever geen pottenkijkers. Nog niet.

Motorisch speelt Kia – uiteraard – leentjebuur bij Hyundai. Al is te hopen op meer, als in meer keus vanaf het motorpalet. De 1.0 T-GDI driecilinderturbo bijvoorbeeld. Want enkel een (atmosferische) 1.2 en een diesel is niet meer van deze tijd.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15.735,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Rio krijgt kleine facelift voor 2015

Autonieuws
Kia Rio
> Artikel lezen

Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen

Autonieuws
Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.