Spyshots

Sneeuwpret met Kia Optima Sportwagon

Kia en sneeuw, wat is dat toch? Stelde het Zuid-Koreaanse merk de (vuurrode) Sportspace Concept, de voorbode van de Optima Wagon, eerder al voor tegen een maagdelijk wit landschap, nu betrappen we het productiemodel wederom op een sneeuwballengevecht.

Onlangs presenteerde Kia de gloednieuwe Optima. Een knappe auto, maar het is en blijft een klassieke vierdeurs sedan en wij Nederlanders zijn vooral geïnteresseerd in stationwagens. Daarom is het uitkijken naar 2017, waarin de nieuwe Optima Sportwagen debuteert. Kia is ermee al aan het testen geslagen in het hoge, sneeuwrijke noorden van Scandinavië.

Trouw aan concept
Om vervolgens maar meteen met mooi nieuws te beginnen. Tijdens een presentatie over de nieuwe, vierdeurs Optima lieten de Zuid-Koreanen ontvallen dat het productiemodel van de Optima Sportwagon erg veel gelijkenissen zal kennen met de Sportspace Concept die begin dit jaar werd onthuld. Dat belooft dus een lel van een auto te worden, waarnaar het tevens mooi is om naar te kijken.

Scherpe randjes worden glad
Kleine kanttekening is wel dat je je (hoge) verwachtingen wat betreft het design bij voorbaat iets moet temperen. Zoals dat gaat van conceptcar naar productiemodel kan Kia namelijk niet beloven dat het exterieur van die eerste volledig overeind blijft bij die laatste. Vanwege homologatie-eisen dienen de soms letterlijk scherpe randjes vaak gladgestreken te worden.
“Er staat een plug-in hybride op de agenda en ook een heuse waterstofauto.”

Passat is mikpunt
Kia heeft evenwel grootste plannen en de Optima lijkt de vaandeldrager daarvan te zijn. Zo staat er een plug-in hybride op de agenda en ook een heuse waterstofauto (al zijn we tegen die tijd twee of drie Optima-generaties verder).

Niettemin wil Kia nu al hoge ogen gooien met de Optima en in het bijzonder de Sportwagon. De Volkswagen Passat is hiermee gewaarschuwd. Toch, zo laat Kia weten, vergeet het merk niet het USP waardoor het mede een wereldspeler is geworden, namelijk de factor prijs. Die zal, zolang het kan, scherp blijven.

Gerelateerde artikelen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon

Autonieuws
5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon
> Artikel lezen

Kia prijst Optima Sportswagon en Optima PHEV (15%)

Autonieuws
> Artikel lezen

Tada! Ineens is hier de Kia Optima Sportswagon

Autonieuws
Tada! Ineens is hier de Kia Optima Sportswagon
> Artikel lezen

Stekker-duo: Kia Niro en Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

Autonieuws
Kia breidt hybride-aanbod uit met Niro en Optima
> Artikel lezen

Kia Optima Sportswagon biedt beste van verschillende werelden

Autonieuws
Kia Optima Sportswagon biedt beste van verschillende werelden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.